Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, basın mensuplarıyla bir araya gelerek yeni yönetim kadrosunu tanıttı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, basın özgürlüğüne yönelik Türkiye'ye örnek olacak bir tavır ortaya koydu. Bugüne kadar belediyeler tarafından verilen destekler ile basın özgürlüğünün önüne set çekildiğini vurgulayan Zeyrek, “Destek alamama kaygısı ile yanlışlarımızı yazmaktan kaçınmayın. Sizin kalemleriniz artık özgür” dedi.

Zeyrek basına söz verdi: Bundan sonra asla ve asla olmayacak

Konuşmasına yerel seçim sürecinde geçirdikleri güzel günler için teşekkür eden Başkan Zeyrek, gördüğü bazı aksaklıkların olduğunu ve bunların bundan sonra olmayacağının altını çizdi. Zeyrek, “Yerel seçim sürecinde gördüğüm bazı aksaklıklar vardı. Bundan sonra bu aksaklıklar asla asla olmayacak. Maalesef siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma destek vermek adı altında zaman içerisinde gördüğünüz yanlışları yazamamamız konusunda bazı direktifler verildiğini gördüm. Bundan sonraki süreçte ben yerel basındaki arkadaşlarım ile beraber olacağım. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yerel basın benim için çok önemli. Sizin kalemleriniz artık özgür bırakılacak. Biz size destek vereceğiz. Bunun karşılığında, bizim yaptığımız yanlışı ya da size göre yanlış ya da eksik gördüğünüz şeyleri destek alamamak kaygısı ile yazmamazlık asla ve asla yapmayın. Doğru neyse onu yansıtın, siz doğruyu yansıttığınız zaman çok değerli vatandaşlarımız sizden bu haberleri alıyorlar.  

Yerel basının var olması gerekiyor

10 yıl boyunca eski Manisa Belediye Başkanının yoğurt yiyiş sekli 31 Mart’tan itibaren son buldu Ben sizden hiçbir zaman Ben size destek veriyorum. Benim hep güzel haberlerimi yapın diye bu desteği vermiyorum. Yerel basını önemsediğim için veriyorum. Yerel basının var olması gerekiyor. Sizlerin var olması bizleri dinç tutacak ve halkımız doğru haber kaynağına ulaşacaktır. Benim sizden tek isteğim şey doğruluk ve dürüstlüktür” dedi.

BAMAD Genel Başkanı Ümit Kartal: Özgür medyayı yerelden yaratabiliriz

Basın Özgürlgü ve Medya Araştırmaları Derneği (BAMAD) Genel Başkanı ve İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Başkan Zeyrek'i tebrik etti. 

Kartal sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı: 

"Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği Genel Başkanı ve İzmir’de günlük olarak yayınlanan bir gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni olarak; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı 
Ferdi Zeyrek'i ayakta alkışlıyorum.

Bu tutumunun güçlenerek devam etmesini, başta Ege Bölgesi belediyeleri olmak üzere, tüm Türkiye’ye örnek olmasını temenni ediyorum. Demokratikleşme mücadelesini yerelden güçlendirebilir, özgür medyayı yerelden yaratabiliriz. Tebrikler sayın başkan…"

Kaynak: HABER MERKEZİ