Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı üreticilere tohum desteğinde bulunacak. Arpa ve buğday üreticilerinin sertifikalı tohum kullanım miktarını arttırmak, yeni çeşitlerin üreticilerle buluşturulması, üreticilerin girdi maliyetlerinin azalmasına katkı sağlamak amacıyla yüzde 75 hibeli 500 ton tohum desteğinde bulunulacak. Tohum desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler Manisa Büyükşehir Belediye www.manisa.bel.tr internet adresinden tek bir ürün için başvuru yapabilecekler. 

Başvurularda aranılan kriterler: Ekim yapılacak tarla tapulu veya kiralık olabilir. Demirci, Selendi, Gördes, Kula, Köprübaşı, Soma ve Kırkağaç ilçelerinde toplam arazi varlığı 100 dekar olacak şekilde ÇKS ve Çiftçi belgeleri ile başvuru yapabilir.

Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Gölmarmara, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Şehzadeler, Turgutlu,  Yunusemre ilçelerinde toplam arazi varlığı 50 dekar olacak şekilde ÇKS ve Çiftçi belgeleri ile başvuru yapabilir. ÇKS ve Çiftçi belgesi başvuran kişiye ait olmalıdır. İstenen Belgeler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden alınmalıdır. Yanlış ve eksik belgeler ile yapılan başvurular işleme alınmayacaktır. Bir kişi yalnızca tek ürün talep edebilir. Herhangi bir ilçeye ayrılan kontenjan dolduğunda başvurular toplam arazi varlığının küçükten büyüğe sıralanması ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kaynak: Bülten