Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Yörük Türkmen Derneği işbirliğinde 6’ncı Geleneksel Bağ Bozumu ve Yörük Kültür Şöleni Sancaklıiğdecik Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Şölene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Vali Yardımcısı Aydın Memük, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, parti örgütleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yurttaşlar katıldı. Mahalle sakinleri ve Manisa Yörük Türkmen Derneği üyeleri tarafından karşılanan Başkan Ferdi Zeyrek, yurttaşlarla birlikte harmandalı oynadı. Ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 

Başkan Zeyrek: Kültürümüzü yarınlarla birleştireceğiz

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, kültürümüzü yarınlara taşıyacak olan her türlü etkinlikte yer alacaklarını söyledi. Başkan Zeyrek, “Arif Başkan, yönetimiyle birlikte ziyaretimize geldi. 6’ncısını düzenleyecekleri etkinlik için destek istedi. Yerel yönetimlerin bu tür etkinlikler için var olduğunu söyledim. Kültürümüzü yarınlara taşımamız, kültürümüzü unutturmamız ve yarınlarla birleştirmemizin en önemli noktası işte bu şölenlerdir. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu şölene vesile olduğum için gerçekten çok mutluyum. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra kültürümüzü yarınlara taşıyacak olan her türlü etkinlikte yer alacağız. Arif Başkan ve yönetimine hepimizi bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Yarınlarımıza, çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız kültür emanetlerini bugün burada yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Durbay: Bin yıllık yörük mirası yaşatılıyor

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay kültürel mirası yaşatmak için destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Durbay, “’Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür’ diyen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu cümlesiyle kültürün önemine büyük bir dikkat çekmiştir. Yörüklerimiz bin yıllık mirasımızı yaşatmışlar ve yaşatmaya da çabalamaktadırlar. Bizler de Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte bu mirası yaşatmak için var gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz” dedi. 
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın da, kültürlerin tanıtılması için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Akın, “Yerel yöneticilerin en önemli görevlerinden bir tanesinin bu tür etkinliklere, kültürel faaliyetlere destek vermek olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

Halk oyunları ve konserler büyük ilgi gördü

Manisa Yörük Türkmen Derneği Başkanı Arif Kurtoğlu ise Başkan Ferdi Zeyrek’e destekleri için teşekkür etti. Kurtoğlu, “Şölenimizin yapılması için karar aldığımızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e konuyu ilettik. Bu kültürün tanıtılması için maddi ve manevi olarak yanınızdayız diyen Ferdi Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 6’ncı Geleneksel Bağ Bozumu ve Yörük Kültür Şöleni, halk oyunları gösterileri ve konserler ile devam etti. 

Kaynak: BÜLTEN