Manisa Büyükşehir Belediyesi, çocukların hayvanların dünyasını daha yakından tanıması ve gelecekte hayvanlara ve doğaya karşı daha duyarlı bireyler olması amacıyla Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nde eğitim alan öğrencilerin katıldığı renkli bir gezi etkinliği gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Saruhanlı ile Gölmarmara Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri’nde eğitim alan 48 minik, velileriyle birlikte İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na geldi. Parkı gün boyunca doyasıya gezen minikler, hayvanları ve hayvanların yaşam alanlarını daha yakından görme fırsatı buldu. ÇKSM’li minikler, bu unutulmaz günde hem öğrendi hem de eğlendi.

Öğretmenlerinin anlattıklarını gerçek hayatta gördüler

Gölmarmara ÇKSM’de görevli öğretmen Seda Aksoy, İzmir Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na yapılan ziyaretin ailelere ve çocuklara güzel bir deneyim yaşattığını söyledi. Aksoy, “Öncelikle gezimizi düzenleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın katıldığı hayvanat bahçesi ziyareti hem onlar için güzel bir deneyim oldu hem de aileleri için güzel bir aktivite oldu. Okulda, kitaplarda gördüklerini, öğretmenlerinin anlattıklarını gerçek hayatta görüp, deneyimledikleri için çok memnun oldular. Aynı zamanda aileler de düzenlenen geziden memnun kaldı. Çocuklarımıza böyle bir deneyimi yaşattığımız ve böyle bir deneyim yaşadığım için çok mutluyum” sözlerini kaydetti.

Kaynak: MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ