Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, sözlerine vefat edenleri anarak başladı. Zeyrek, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz ay, Cumhuriyet Halk Parti'mizin kıymetli isimlerinden, yol arkadaşımız Zaim Hasan Göncü’yü sonsuzluğa uğurladık. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve partimize başsağlığı diliyorum. Manisa’mız siyasetinin değerli ismi, kıymetli meclis üyemiz Mehmet Güzgülü de geçtiğimiz ay vefat etti. Mehmet Güzgülü başkanımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Milliyetçi Hareket Partisi grubumuza başsağlığı diliyorum. Değerli gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sevgili annesi Halise Küçükkaya’yı da son yolculuğuna uğurladık. Merhumeye Allah’tan rahmet, sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Yitirdiğimiz tüm büyüklerimizin, hemşehrilerimizin mekanları cennet olsun. Mehmet Güzgülü başkanımızın vefat etmesi nedeniyle İYİ Parti’den Yunus Koca aramıza dahil oldu. Kendisine aramıza hoş geldin diyor, meclis çalışmalarında başarılar diliyorum."

Milli Takımı Tebrik Etti

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale çıkan Milli Takımı da kutlayan Başkan Zeyrek, “A Milli Futbol Takımımızın da yer aldığı EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, büyük heyecana sahne oldu. Biz de Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, Ulupark, Atatürk Kent Parkı ve Cumhuriyet Meydanı’nda kurduğumuz dev ekranlarda şampiyonanın coşkusunu şehrimizde yaşattık. Bayraklarımızla, su, limonata, çay ve kahve ikramımızla hemşerilerimizin yanında olduk. Çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Milli Takımımız, bu turda Hollanda’ya şanssız bir şekilde elenerek, turnuvaya veda etti. Bize bu gururu ve final yolunun heyecanını yaşatan Bizim Çocuklar’ı yürekten kutluyorum” dedi.

Spilkent Toplu Konut Projesi'nde vatandaş lehine düzenleme

Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Zeyrek, “Geçtiğimiz dönem temeli atılan Spilkent Toplu Konut Projesi’nde mali disiplini sağlanmış, inşaat süreci güvence altına alınmış yeni bir süreci başlattık. Projede, daha önce her yıl artan 60 aylık bir vade sistemi yapılmıştı. Her yıl güncellenen faizlerle ödemeler de artıyordu. Üstelik inşaatlar bitip, evler teslim edildiğinde net değil; yaklaşık, ortalama bir rakam söyleniyordu. Ülkemizin mevcut ekonomi durumundan kaynaklı olarak, fiyatlar günden güne artıyor; faizler aydan aya yükseliş gösteriyor. Biz bir risk aldık ve yıldan yıla artış gösteren taksitler yerine sabit kur uygulamasına geçtik. Bu uygulamayla da toplu konuta başvuran hemşehrilerimizin lehine sonuç doğuracak çalışmanın altına imza atmış olduk. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Manisa tramvayında fizibilite çalışması yapıldı

Tramvay ile ilgili gelişmeleri de paylaşan Başkan Zeyrek, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz Mayıs ayında ekibimle birlikte, raylı sistem ve ulaşım gibi alanlarda oldukça deneyimli bir şehir olan İstanbul’a ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulunmuştuk. Ziyaretimizde, Metro İstanbul yönetimi bizi ağırlamış, kurumun çalışmaları, faaliyet alanları ve projelerini içeren bir sunum gerçekleştirmişti. Tecrübelerinden faydalanmak istediğimiz Metro İstanbul’un uzman heyetini geçtiğimiz ay Manisa’mızda ağırladık. Kıymetli misafirlerimiz şehrimizde bir fizibilite incelemesi yaptılar. Fizibilite çalışmalarının akabinde, uygulamaya geçmek için bir ön sözleşme imzaladık. Bu süreçte desteklerini yoğun hissettiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve Metro İstanbul’un kıymetli yöneticilerine Manisa’mız adına teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizin yaşam standartlarını en üst düzeye çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz."

Kent Lokantası ve Halk Ekmek Projeleri Geliyor

Zeyrek, “Bu kapsamda başta öğrenciler olmak üzere, dar gelirli yurttaşlarımıza yönelik uygun fiyatlı ve lezzetli yemekler sunmayı amaçladığımız Kent Lokantası hizmetimizi hayata geçireceğiz. İlk etapta Şehzadeler ilçemizde bulunan Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi giriş katında açacağımız Kent Lokantası’nı ilimiz genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Halkımıza sözümüz olan Halk Ekmek projemizde de çalışmalarımız devam ediyor. Bu önemli projemizle hemşehrilerimiz, sofralarımızın vazgeçilmezi olan ekmeğe ucuz ve kaliteli bir şekilde ulaşmış olacak” ifadelerini kullandı.

Evde bakım hizmeti kapsamlı olacak

Evde Bakım Hizmeti projesini de yakın zamanda hayata geçireceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek, “Yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan bireyler, fiziksel engelliler ve hasta vatandaşlarımız için yakın zamanda Evde Bakım Hizmeti projemizi de yakın zamanda başlatacağız. Fizyoterapist, hemşire, psikolog, diyetisyen, kişisel bakım personeli ve teknik personelin bulunacağı geniş kapsamlı bu hizmetimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza el uzatacağız. Yeni doğmuş bebeklerin, çocukların, yaş almışların, öğrencilerin, kadınların, dezavantajlı bireylerin, kısacası 7’den 77’e tüm vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek, daha mutlu, daha huzurlu bir Manisa inşa etmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız

Zeyrek, şöyle devam etti:

"İklim krizi ve bunun getirdiği olumsuzlukları hep birlikte yaşıyor, görüyoruz. Manisa’mızda ve ülkemiz genelinde orman yangınları ciğerlerimizi yakıyor. İtfaiyemiz hemen her gün, gerek şehrimizde gerek komşu illerimizde meydana gelen yangınlara müdahale etmek için seferber oluyor. Onlarla birlikte tüm ekiplere teşekkür ediyor, orman yangınlarında yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Geçtiğimiz günlerde dolu yağışı ve şiddetli yağmur nedeniyle çiftçilerimiz de büyük zarar gördü. Meclisimizde onların yaralarını sarmak için desteğinizle karar alacağız. Afetten etkilenen, mahsulü zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çiftçilerimize destek olmak için elimizden geleni yapacağız ve her zaman yanlarında olacağız."

Önemli günleri kutladı, şehitleri andı

Başkan Zeyrek, toplantıyı önemli günleri kutlayıp, şehitleri anarak, şu sözlerle tamamladı:

11 Temmuz 1995’te Srebrenitsa’da 8 bin 372 Boşnak sivilin yaşamını yitirdiği katliamı lanetliyor, tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu vahşete kurban gidenleri rahmetle anıyorum. Unutmadık, unutmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. İçinde bulunduğumuz Muharrem ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmesini temenni ediyor, tutulan oruçların ve paylaşılan lokmaların Hak katında kabul olmasını diliyorum. Kıbrıs Türk halkına bağımsızlığı getiren, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 50’inci yıl dönümünde 3. Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyorum. Bağımsızlığımızı tüm dünyaya tescil ettiren ülkemizin tapu senedi Lozan Barış Antlaşması'nın 101'inci yılını kutluyor, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Lozan kahramanı İsmet İnönü’yü ve kahraman atalarımızı saygıyla anıyorum. 24 Temmuz’da kutlayacağımız Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla başta burada bulunan değerli basın mensubu arkadaşlarımız olmak üzere, tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Kaynak: ANKA