MFÖ grubu üyesi Mazhar Alanson'un Hale Alanson ile evliliğinden dünyaya gelen Eda Alanson'un kısa bir süre önce ortaya çıkan hastalığı nedeniyle tedaviye başladığı ortaya çıkmıştı.  Eda Alanson (50), ani hastalığı nedeniyle Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Eda Alanson kimdir?

Mazhar Alanson’un ilk eşi Hale Alanson'la 1970'te devlet konservatuvarında tanıştıktan sonra 1972'de evlenmişti. 1972'de evlenen çiftin ilk çocuğu Eda Alanson oldu. Henüz 50 yaşında olan Eda Alanson, gazetecilik ve metin yazarlığı yapmaktaydı. Aynı zamanda Mazhar Alanson ve kızı Eda Alanson, 2009’da yayınlanan Kirpi filminde birlikte yer almışlardır.

Mazhar Alanson'un acı günü: Kızı Eda Alanson hayatını kaybetti Mazhar Alanson'un acı günü: Kızı Eda Alanson hayatını kaybetti

Alanson’un başrollerinden biri olduğu Kirpi filminde, Eda Alanson da oyuncu kadrosunda bulunmuş ve aynı zamanda metin yazarlığı yapmıştır. Ani hastalığı nedeniyle Eda Alanson, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Mazhar Alanson’un kızının ani ölümü sanatçıyı ve sevenlerini yasa boğdu.

Kaynak: HABER MERKEZİ