Menderes’e 43 kilometrelik sahil şeridine sahip; buraya gelip berrak denizin keyfini çıkarmamak olmaz. Ulaşım kolaylığı nedeniyle deniz tutkunlarının tercih ettiği yerlerden biri olan Gümüldür maviyle yeşili buluşturan doğasıyla büyüleyici yerlerden biri. Gümüldür’ün mavi bayraklı plajlarının yanı sıra farklı bir alternatif ararsanız önerebileceğimiz bir diğer plaj ise Özdere. Ahmetbeyli’yle birlikte 30 kilometreyi bulan sahil şeridine sahip Özdere’de denizin ve güneşin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Menderes plajlarını sizin için derledik...


Gümüldür Halk Plajı

Menderes ilçesi Gümüldür mahallesinde mavi bayraklı bir halk plajıdır. Tamamen ücretsiz olan bu plaj, özellikle hafta sonları günübirlik ziyaretçileri ağırlar. Plajda yazlık sitelere ait şemsiye ve duş gibi imkanlar mevcuttur. 683 metre uzunluğunda, 62 metre genişliğindedir. Plajda deniz içine giren engelli rampası ve denize giriş aracı, plaja erişim için rampa ve yürüyüş yolu ve engelli tuvaleti bulunmaktadır.

Maxima Hotel Plajı

Menderes ilçe sınırları içerisinde, Club Hotel Maxima Bay isimli işletmenin önünde yer alan bir plajdır. Şezlong, şemsiye, minder gibi plaj donatıları ve plaja hizmet veren bir tesis bulunur.

Çukuraltı Halk Plajı

Menderes ilçe sınırları içerisinde yer alan mavi bayraklı bir halk plajıdır. 250 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde bir plajdır. Kum yapıda olan plajda, plaja hizmet veren bir tesis vardır.

Ege Üniversitesi Özdere Kampı Plajı

Ege Üniversitesi Kamp alanı Gümüldür orta Mahallede bulunmaktadır. Kamp odaları bungalovlardan oluşmakta duş ve tuvaletler ortak kullanılmaktadır.


Ahmetbeyli Halk Plajı

İzmir'e yakın olması ve yazın soğuk suyuyla insanları ferahlatması ile bilinen, mavi bayraklı Ahmetbeyli halk plajı tatilcilerin akın ettiği yerdir. Yaz aylarında eğlenmek, dinlenmek ve serinlemek isteyen tatilciler dolar. Kışları da oltasını kapıp gelen balıkçıları ağırlar.

İzmir'e yakın olması bu sahili fazlasıyla etkiliyor olsa da Menderes'in en bilindik sahillerindendir. Ahmetbeyli'nin bağlı olduğu Menderes ise hem yerleşke olarak hem de gezilecek yerler bakımından oldukça zengin durumdadır.


Orta Mahalle Halk Plajı

Menderes'e bağlı Özdere'de yer alan Orta Mahalle, mavi bayrağa sahip bir halk plajı.

Kaynak: Haber Merkezi