Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, “7’den 70’e Kitap Takas Şenliği” adı altında etkinlik düzenleyecek. Her yaştan insana hitap edecek olan etkinlik 5 Ekim Cumartesi Günü, Saat 15:00’da Menderes Ömer Halisdemir Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Birçok etkinlik düzenlenecek

Kitapları ile gelen vatandaşların birbirleri ile takas yapabileceği şenlikte yazar ve şairler de kitaplarını imzalayacaklar. Vatandaşlara söyleşiler ve müzik dinletileri sunulacak. Çocukların da düşünüldüğü etkinlikte yüz ve kitap boyama etkinliği yapılacak. Vatandaşlar evet hayır oyunu ile eğlenirken ebru sanatı atölyesi ile resim öğrenecek.

Çevre farkındalığı yaratılacak

Şenlik, çevre duyarlılığına da dikkat çekecek. Şenliğe katılan vatandaşlar kendi elleriyle tohum bombası yapacak. Hamur toplarının içine yerleştirilen tohumlar daha sonra ekipler tarafından toprağa ekilecek. Kurulacak olan sıfır atık atölyesinin yanı sıra farkındalık yaratmak adına “çevre kahramanı” adı altında fotoğraf çekim köşesi olacak.

Tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz

Eğitim ve çevre duyarlılığına özellikle dikkat çekmek istediklerini ifade eden Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, ”İçi etkinlik dolu güzel bir şenlik geçireceğiz. Kitap takas şenliği ile vatandaşlarımızı kitap okumaya teşvik etmek, çevremizi koruma adına farkındalık yaratmak istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı şenliğimize davet ediyoruz.” dedi.

Kaynak: MENDERES BELEDİYESİ