Batuhan KAYA/İz Gazete- AKP’li Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, 31 Mart 2024 Yerel ve Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından Menemen Belediyesi işçilerinden 400’ünü işten atmıştı. İşçiler, işten atıldıkları günden itibaren Menemen Belediyesi önünde direnişe geçmiş, Başkan Pehlivan ise işçilerle diyalog kurmayı reddederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve çeşitli yerlere geziler düzenlemişti. Pehlivan’ın tavrı karşısında pes etmeyen işçiler, yarın direnişlerinin 100’üncü gününe girecek. Menemen Belediyesi İşyeri Temsilcisi Şevda Çiçek, direnişin 100 gününü İz Gazete’ye anlattı.

Çiçek, “Zaten 100 gündür meydanlardayız. Bu süreçte ilk günden bu yana muhatap bulamadık, tazminatlarımız ödenmedi. 3 aydır eylemlerimize devam ediyoruz. Hiçbir tazminatımızı, hak edişimizi alamadık. Önümüzdeki hafta okullar açılacak ve çocuklarımıza alışveriş yapmamız gerekiyor. Ben çocuğumun okul alışverişini dahi yapamıyorum. Zaten sıkıntılı bir süreçteydik, artık daha da sıkıntılıyız. Sanki Menemen babasının malıymış gibi, kendi siyasi düşüncesini benimsememiş kişileri terbiye etmeye çalışıyorlar. Bizi terbiye etmeye çalışıyorlar ama biz o şekilde terbiye edilecek insanlar değiliz. Süreç zorlu, yorucu geçti. Biz, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bizden önce çıkarılan bir arkadaşımız işe dönüş mahkemesini kazandı ama ona da işbaşı yaptırılmıyor. Bu kadar aciz bir yönetim var” diye konuştu.

“İşe aldıkları evde oturuyordu”

Başkan Pehlivan’ın işten çıkartmalara başlamadan önce işçi aldığını ve aldığı işçilerin evlerinde oturduğunu söyleyen Çiçek, şu ifadeleri kullandı:
“Biz çıkarılmadan önce de işçi alınmıştı. İşe alınanlar evde oturdu çünkü çok fazla işçi vardı, evinde oturttu ve maaşlarını ödedi. Bu süreçte Menemen’in arazileri satıldı. Bizim geriye dönük alacaklarımız vardı, bu alacakları belki alırız dedik ama o da olmadı. Bunu bize vermedikleri gibi belediyenin kasasına da para gitmedi. Yaptırılan projelerin parası ödenmediği için o para da oraya gitti.”

Muhabir: Batuhan KAYA