AKP’li Aydın Pehlivan, Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı başlattı. Bugün yaklaşık 300 kişinin iş akdinin feshedildiği ortaya çıktı. İşçi kıyımlarının artarak devam edeceği öğrenilirken CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey’den konuya ilişkin açıklama geldi.

İşçilerin ekmeğine göz dikti

Aydın Pehlivan’a seslenen Özbey, “Her meclis toplantısında ‘işçi dostu’ olduğunu iddia eden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, bugün maskesini düşürdü ve işçi kıyımına başladı. 31 Mart yerel seçim sürecinde ‘işçi kardeşlerim’ diyerek Menemen sokaklarını arşınlayan Pehlivan, seçim sonrası işçilerin ekmeğine göz dikti. Seçimi kazanmak için belediyeyi ‘bankamatik’ memurlarıyla dolduran Pehlivan, tasarruf’u işçiden, emekçiden değil bankamatikçilerden yapmalıdır” dedi.

CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey’in açıklaması şu şekilde;

"Bugün Menemen Belediyesi’nde emeğiyle, alın teriyle çalışan yaklaşık 300 kişinin iş akdinin feshedildiğini üzüntüyle öğrendik. İşten çıkarmaların artarak devam edeceği iddialarının doğru olmamasını temenni ediyoruz. Her meclis toplantısında ‘işçi dostu’ olduğunu iddia eden Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan bugün maskesini düşürdü ve işçi kıyımına başladı.

Omuz omuza mücadelemiz sürecek

31 Mart yerel seçim sürecinde ‘işçi kardeşlerim’ diyerek Menemen sokaklarını arşınlayan Pehlivan, seçim sonrası işçilerin ekmeğine göz dikti. Seçimi kazanmak için belediyeyi ‘bankamatik’ memurlarıyla dolduran Pehlivan tasarruf’u işçiden, emekçiden değil bankamatikçilerden yapmalıdır. İşten çıkarılan emekçiler bilsinler ki, Cumhuriyet Halk Partisi Menemen ilçe örgütü emekçilerin her zaman yanında olacak ve onlarla kol kola, omuz omuza mücadele edecektir.

Bu kıyımı sonlandırın

Aydın Pehlivan’a çağrımızdır, Menemen için gece gündüz çalışan, alın teri döken işçiler başımızın tacıdır. Bu kıyıma son verin! 

Kaynak: BÜLTEN