Batuhan KAYA/İz Gazete- AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulunda olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA, Türkiye çapında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite seviyelerinde öğrencilere yaz okulu, seminerler, fuarlar ve kermesler aracılığıyla ulaşmaya devam ediyor. Birçok kamu kurumunun protokollerle destek olduğu vakıf, İzmir’de de “Yaz okulu” düzenleyerek 20 ilçede faaliyet gösterecek ve yüzlerce öğrenciye ulaşacak.

Konu hakkında değerlendirme bulunan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Menemen Belediyesi’nin kendi imkanlarını kendi çocuklarına harcamak yerine TÜGVA gibi ne olduğu belli olan bir vakfa vermesini doğru bulmuyorum. TÜGVA’nın bu tarz karanlık ilişkilerini de doğru bulmuyorum. TÜGVA’nın da bizim kazandığımız belediyelerde AKP iktidarken nelere çöktüğünü biliyorum. Dilerim Menemen Belediyesi imkanlarını Menemen’in çocukları için kullanır” diye konuştu.

Eğiticileri bile TÜGVA seçiyor

Yüzlerce öğrencinin katılacağı, İzmir’in 20 ilçesinde yapılacak ve eğiticilerin dahi TÜGVA’nın Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bağımsız olarak mülakatlarla seçtiği yaz okullarında, Kur-an’ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Canım Peygamberim ve Siyer gibi dersler verilecek.

MEB, TÜGVA için hazır kıta

TÜGVA’nın düzenlediği yaz okullarına tek destek Menemen Belediyesi ve Aydın Pehlivan’dan da gelmedi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 32 İlkokul, Ortaokul ve Lise de TÜGVA’ya yaz okulu projesi için tahsis edildi. TÜGVA, kamuya ait 32 eğitim kurumunda kendi seçtiği eğiticileriyle kamu kaynaklarını kullanarak dini propaganda yapabilecek.

İzmir’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 32 okulun yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı birçok cami ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı birçok Gençlik Merkezi de TÜGVA’nın yaz okulları için tahsis edildi.

TÜGVA'nın karanlık ilişkilerini biliyoruz

Menemen Belediyesi’ne ait 3 tesisin yaz okulu için TÜGVA’ya tesis edilmesi hakkında konuşan ve TÜGVA’nın AKP’li belediyeler ve kamu kurumlarıyla karanlık ilişkilerini bildiklerini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat şöyle konuştu: “Türkiye’nin milli eğitimine alternatif hiçbir yapıyı doğru bulmuyorum. Gençlerimizin vakıflar, dernekler ya da amacının ne olduğu belli olmayan kurumlar tarafından yönlendirilmesi Türkiye’nin geleceği açısından çok büyük bir tehlike teşkil ediyor. Menemen Belediyesi’nin de kendi imkanlarını kendi çocuklarına harcamak yerine TÜGVA gibi ne olduğu belli olan bir vakfa vermesini doğru bulmuyorum. TÜGVA’nın bu tarz karanlık ilişkilerini de doğru bulmuyorum. TÜGVA’nın da bizim kazandığımız belediyelerde AKP iktidarken nelere çöktüğünü biliyorum. Dilerim Menemen Belediyesi imkanlarını Menemen’in çocukları için kullanır”

Muhabir: Batuhan Kaya