Henüz 52 yaşında olan Metin Arolat’ın ani vefatı sevenlerini yasa boğdu. Peki Metin Arolat kimdir? Metin Arolat neden öldü?

Metin Arolat kimdir?

Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Metin Arolat, 28 Mayıs 1972 İzmir  doğumludur. Metin Arolat, müzik kariyerinin yanı sıra yönetmen olarak da adından söz ettirmiştir. İzmir’de doğan ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nden mezun olan Arolat, kariyerine reklam sektöründe yönetmen yardımcısı olarak başlamıştır. Bir dönem Amerika’da reklamcılık eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye dönen sanatçı, Tarkan başta olmak üzere pek çok ünlü ismin kliplerinde yönetmen olarak görev almıştır.

1990'lı yılların popüler şarkıcılarından biri olan Arolat, hem sahne performansları hem de klip yönetmenliği ile Türk müzik dünyasında derin izler bırakmıştır. Sanatçının ani vefatı, ailesi, sevenleri ve müzik dünyasında büyük üzüntüye yol açtı. Arolat’ın babası Türk Hava Yolları’nın logosunu tasarlayan kişi, dedesi ise ünlü şair Ali Mümtaz Arolat’tı.

Metin Arolat neden öldü?

Türk pop müziğinin sevilen ismi Metin Arolat, İstanbul Kozyatağı'ndaki bir otelde sahne aldığı sırada aniden fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. 52 yaşındaki sanatçı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Arolat, sahnede şarkı söylerken bir anda yere yığılınca, hemen kalp masajı yapıldı. Ardından ambulansla hastaneye götürülen ünlü şarkıcı, doktorların yoğun çabalarına rağmen hayata tutunamadı. 1990’lı yılların pop müziğine damgasını vuran Metin Arolat, hit şarkıları ve Tarkan gibi ünlü isimlerin kliplerinde yönetmenlik yaparak geniş kitlelerce tanınmıştı.

Müzik dünyasında hem şarkıcı hem de yönetmen kimliğiyle bilinen Arolat’ın ani vefatı, sevenlerini yasa boğdu.

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan