1954 yılında, İsviçre Migros Kooperatifler Birliği ve İstanbul Belediyesi’nin ortak girişimiyle kurulan Migros, Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden biri olarak dikkatleri çekmektedir. Ülke genelinde 244 mağazası ve 6 bin çalışanı bulunan Migros, yurtdışında da yatırımlarına hız kesmeden devam etmekte.

1975 yılında, Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç’un desteğiyle hisseleri Koç Holding’e devredilen Migros, 1991 yılında halka arz edilerek büyüme sürecini hızlandırdı. 1990’ların sonundan itibaren büyük mağazacılık modeline geçiş yapan şirket, 2005 yılında Tansaş’ı bünyesine katarak sektördeki etkisini artırdı.



2016 itibarıyla Türkiye genelinde 1513 Migros, 39 Macro Center ve 23 adet 5M mağazasıyla faaliyet gösteren Migros, yurtdışında ise Kazakistan ve Makedonya'da toplam 39 Ramstore mağazasıyla hizmet veriyordu. Şirket, 2017 yılı sonunda Türkiye’de 1.858, yurtdışında 40 mağazaya ulaşarak toplamda 1.898 mağazaya sahip oldu.

Migros açılış, kapanış saatleri

Migros marketlerinin açılış ve kapanış saatleri, şubelerin konumlarına göre ufak farklılıklar gösterebilmektedir. Genel olarak hafta içi her gün 08.30 veya 09.00'da hizmet vermeye başlayan Migros marketler, akşam 21.00’e kadar açıktır. Öğle arası tatili bulunmayan Migros marketleri, müşterilerine kesintisiz alışveriş imkanı sağlamayı hedeflemektedir. Alışveriş merkezlerinde bulunan Migros şubeleri ise AVM çalışma saatlerine göre düzenlenmekte ve genellikle 10.00 - 22.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.


Migros jet kaçta kapanıyor? 

Migros’un daha hızlı alışveriş olanağı sunan küçük formatlı şubeleri "Migros Jet" adıyla hizmet veriyor. Standart Migros mağazalarına kıyasla daha kompakt bir yapıya sahip olan Migros Jet'ler, müşterilere pratik bir alışveriş deneyimi sunmayı hedeflemektedir.. Ancak, Migros Jet şubelerinin açılış ve kapanış saatleri standart Migros mağazalarıyla birebir aynı değil. Migros Jet’in çalışma saatleri, bulunduğu bölgenin ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin bazı Migros Jet’ler 24 saat açıkken, bazıları 21.00'de kapanmaktadır. 

Migros hafta sonu kaça kadar açık? 

Migros mağazaları, hafta sonu da hafta içi olduğu gibi 22.00’ye kadar hizmet vermeye devam etmektedir. Çalışma saatlerinde hafta sonuna özel bir değişiklik yapmayan Migros, vardiyalı sistemle sabah açılış saatinden akşam 22.00’ye kadar müşterilerini ağırlamaktadır. Resmi ve dini bayram günlerinde de açık olan Migros mağazaları, hafta içi ve hafta sonu aynı çalışma saatlerini sürdürmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ