Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD'de yatırımcılarla gerçekleştirdiği bir toplantıda asgari ücrete ne kadar zam yapılacağına dair önemli bilgiler paylaştı.

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte, açlık sınırının altında maaş alan emekli ve asgari ücretli yeni yıldaki artış rakamını merakla bekliyor.

Tablolarla Anlatti Asgari Ucrete Temmuz Zammi Gelmezse Ne Olacak

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan açıklama

Bloomberg'e değerlendirmelerde bulunan Karahan, asgari ücrete yüzde 25 civarı asgari ücret artışının 2025 enflasyon görünümüyle uyumlu olacağı mesajını verdi.

Karahan'ın açıklamasından asgari ücrete yüzde 25 oranında zam geleceği tahmini güçlendi. Yüzde 25 zam geldiği takdirde, yeni asgari ücretin en yüksek 22 bin TL seviyelerine gelmesi bekleniyor.

Emekliler  ne kadar zam alacak

Uzun bir süredir açlık sınırının altında maaş alan ve geçinmekte zorlanan bir kesim de emekliler. Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak yüksek bir zam oranı ile hak ettikleri yaşam standartlarını sağlanmasının bekliyor.

Emeklilerin maaş artışı ise, Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerine bağlı olarak belirlenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları bu veriler ışığında güncellenecek. 2025 yılı asgari ücretini belirlemek üzere kurulacak komisyon, Aralık ayında çalışmalarını tamamlayacak ve yeni rakamlar kamuoyuna duyurulacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ