YİĞİT SÜTCÜ - Önceki gün yağan sağanak yaşının ardından, İzmir’de pek çok bölgede önemli sorunlar oluştu. Yollar çöktü, araçlar çöken yollar sebebiyle hasar gördü. Trafikte yoğun kuyruklar oluşurken, vatandaşlar saatlerce sıkıntı çekti. Buna ek olarak, hava trafiği de yağıştan olumsuz etkilendi. Adnan Menderes Havalimanı’nda 8 saate varan rötarlar yaşandı. 

Adres bu defa okul önü

Mithatpaşa caddesi de yıllardır olduğu gibi her sağanak yağışta benzer sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Önceki gün yaşanan sağanak yağışın ardından, caddede bulunan ev ve işyerlerini su bastı. Sağanak yağıştan Hakimiyet-i Milliye İlkokulu’da olumsuz etkilendi. Okul önünde saatlerce su boşaltma işlemi yapan belediye çalışmaları nedeniyle okulda eğitim yapılamadı. Okul servisleri de yerlerine park edemeyince trafikte de aksamalar yaşandı.

Yağmur yağacak diye ödümüz kopuyor

Yağıştan olumsuz etkilenen bir diğer kesim ise cadde esnafı. Yağış sonrası işyerine yoğun miktarda su girdiğini ifade eden Yücel Gönen, ”Yağmur yağacak diye ödümüz kopuyor. Burada altyapı sorunu var. Biz suyu pompalarla çektikçe, seviye düşmesi gerekirken yükseliyor. Deniz suyunun caddenin altından baskı yaptığını düşünüyorum. Tam 8 saat boyunca pompayla su çektik. Bu kadar yağmur yağmış olamaz.”ifadelerini kullandı. 

Her yağışta aynı şey oluyor

Dükkanını su bastığını belirten esnaf Ahmet Akdemir, zararlarının büyük olduğunu ifade etti. Akdemir, ”En iyi niyetle baktığımızda zararımız 400 bin TL’yi aşıyor. Her yağışta aynı şey oluyor. Yetkililerden yardım istiyoruz, zor koşullarda ticaret yaparken, bir de bu durumla karşılaştık, mağduruz.” şeklinde konuştu.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ