İzmir^'in Karaburun ilçesine bağlı olan Mordoğan beldesi, İzmir il sınırları içinde İzmir- Karaburun yolu üzerinde İzmir’e yaklaşık 80 kilometrelik mesafede yer alıyor. 

Mordoğan'a girdiğiniz anda burnunuza mis gibi nergis kokuları gelmeye başlayacaktır. Bu beldede birbirinden güzel koylar, denize girmek için gelen vatandaşların gözdelerinden oluyor. Bir zamanlar köy olan bu şirin tatil beldesi şimdilerde adeta tatilcilerin akınına uğruyor. Peki Mordoğan'da denize girilecek yerler nereler? İşte Mordoğan'ın plajları...

Ardıç Plajı

Ardıç plajı Mordoğan’ın en büyük kum plajıdır. Plaj tamamıyla halkın hizmetine sunulmuştur. Plaj içinde belediye tarafından konulan ücretsiz şemsiyeler bulunmaktadır. Bunların yanı sıra belediye tarafından işletilen iki beach&clup bulunmaktadır. Şehir merkezine ve toplu ulaşım noktalarına da oldukça yakındır.

Kocakum Plajı

Mordoğan merkezde denize girmek istiyorsanız bu plaj en ideal tercihiniz olacaktır. Aileler ve tesis imkanı arayanlar için biçilmiş kaftan. Çevrede çok sayıda pansiyon, kafe ve market bulunuyor.

Manal Koyu

Manal Koyu, hem  balıkçılar tarafından hem de serinlemek ve dinlenmek isteyenler tarafından sürekli ziyaret edilen bir koydur.

Koyda 2004 yılında büyük bir yangın çıkmış ve birçok yeşil alan yok olmuştur. Fakat yöre halkı Ağaçlandırma Projesi kapsamında yanan bölgeyi eski haline kavuşturmaya çalışmaktadır.

Manal Koyu, genellikle sessiz, sakin ve huzur veren bir atmosfere sahiptir. Fazla kimsenin bilmediği koy, adeta bir sığınak konumunda… Özellikle yelkeniyle denize açılanların gelip, dilediği kadar zaman geçirdiği bir cennettir. Mordoğan'a bu yaz yolunuz düşerse Manal Koyu'na mutlaka uğramalısınız.

Sulucadere Koyu

Çam ormanlarına yakınlığı ile bilinen Sulucadere çevresindeki makilik alanlar nedeniyle küçük kara keçi sürüleriyle karşılaşabileceğiniz bir koy. Bu koyda doğallığı ve temiz havayı her nefes alışınızda hissedebilirsiniz.

Ayıbalığı Koyu

Tamamen kayalıklardan oluşan Ayıbalığı Koyu tertemiz ve her zaman dalgasızdır. Küçük Ayıbalığı ve Büyük Ayıbalığı en bilindikleri olmak üzere 5-10-20 metrelerden oluşan falezler mevcuttur. Koyun iki yakasında iki adet özel işletme mevcut.

Kaynak: HABER MERKEZİ