Türk makamları, önceki gün Moskova'da üst düzey askeri yetkiliye bombalı saldırı düzenledikten hemen sonra Türkiye'ye kaçan ve Türk güvenlik güçleri tarafından çok kısa sürede yakalanan Rus terörist Yevgeniy Serebryakov'u Rusya'ya iade etti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova'daki bombalı saldırının faili olarak Türkiye'de yakalanan Serebryakov'un Türk Hava Yolları uçağıyla Rusya'ya indikten sonraki görüntülerini paylaştı.

İstanbul'da Ukrayna Güvenlik Servisi'nden bir koordinatörle buluştum

Moskova'da FSB yetkilileri tarafından sorguya çekilen Serebryakov, saldırıyı Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) talimatıyla gerçekleştirdiğini itiraf ederek İstanbul'da SBU'dan bir koordinatörle görüştüğünü anlattı.

Serebryakov, "İlya adında biriyle konuşmaya başladım, SBU çalışanı olduğunu düşünüyorum. Onunla Wire üzerinden konuştuk, ayrıca İstanbul'da bir görüşme yaptık" dedi.

Ukrayna istihbaratıyla Şubat 2023'te kendi inisiyatifiyle irtibata geçtiğini kaydeden Serebryakov, ardından bir koordinatörle yazıştığını ve ondan Rus askeri yetkiliyi öldürmesi yönünde teklif aldığını itiraf etti.

Kaynak: Haber merkezi