Tuğkan ÜSKÜP- Muğla, Ege Bölgesi'nde turizmin en gelişmiş olduğu şehirlerden. Yerli ve yabancı milyonlarca turist her yaz şehri ziyaret ediyor ve birbirinden güzel plaj ve koylarda tatil keyfi yaşıyor.  Doğal güzellikleriyle adeta cenneti andıran Muğla'da birbirinden güzel plaj ve koylar yalnızca Muğlalıların değil tüm Türkiye'nin yaz tatili için tercihi oluyor. Bunlardan biri de Çökertme Koyu. Peki Çökertme Koyu nerededir? Çökertme Koyu'na nasıl gidilir?

Çökertme Koyu

Muğla'nın birbirinden güzel plaj ve koyları yaz mevsiminde en çok tercih edilen tatil rotalarından oluyor. Turizm anlamında ülkemizin en büyük cazibe merkezlerinden olan bu şehrin hemen her köşesinde cennetten manzaralar bulunuyor. Bu cennet manzaralardan biri de yaz mevsiminin kurtarıcılarından olan Çökertme Koyu.  Gerçek Ege huzurunu hissedebileceğiniz bu koyda denize girmek oldukça keyifli. Turkuaz rengiyle birlikte oldukça çekici bir görüntüde olan bu cennet koyda su oldukça sığ ve kumlu yapıda.  Sahili hafif taşlardan oluşan Çökertme Koyu’nu berrak bir deniz olarak nitelendirebiliriz. Berrak bir sahil kenarı da en iç açıcı özelliklerinden. Kıyıda yer alan iskele kenarındaki yatlar denizi kirletmemiş ve bunu net şekilde görebiliyorsunuz.  Turkuaz renkli denizinde bolca zaman geçirmek ve yorulana kadar yüzmek isteyeceksiniz. Koyda yapacağınız günübirlik tatil keyfinin yanı sıra kamp yapma imkanına da sahipsiniz.  Öte yandan oldukça ünlü bir film olan Mandıra Filozofu da burada çekilmiş. Doğa yürüyüşü yapmak ve bu filmin çekildiği alanı da ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

Çökertme Koyu giriş ücreti

Çökertme Koyu'na giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Fakat burada bulunan işletmelerden şezlong, şemsiye vs. kiralamak isterseniz belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. 

Çökertme Koyu nerededir? Nasıl gidilir?

Çökertme Koyu, Muğla'nın Milas ilçesinde bulunuyor. Muğla'ya yaklaşık 109 kilometre, Milas'a 52 kilometre ve Milas Ören tatil beldesine de 17 kilometre mesafede yer alan bu koy Gökova Körfezi kıyısında konumlanıyor. Koyun tam karşısında Datça yarımadasında bulunan Kocadağ görünüyor.

Ulaşım:  Çökertme Koyu'na ulaşım için navigasyona başvurduğunuzda birden fazla alternatif rota karşınıza çıkıyor. Bu rotalardanen temizi ve en virajsızı Milas Beçin Kalesi tarafından gelinecek yoldur. Diğer yollarda (Akbük – Akyaka Yolu) oldukça fazla viraj ve dağ tepe bulunuyor. Çökertme Koyu’na dolmuş ile ulaşmak için Milas’tan Kemerköy’e yarım saatte bir kalkan dolmuşlara binip Kemerköy’e geldikten sonra taksi kullanabilirsiniz.

Aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak Çökertme Koyu'na daha kolay ulaşabilme imkanına sahip olabilirsiniz.

Muhabir: Tuğkan ÜSKÜP