Sıcaklıktan bunalanlar serin yerlere kaçmak için fırsat kolluyor. Yaz mevsiminin bu sıcaklarında hem serinlemek hem de doğal güzellikleri keşfetmek bir arada düşünüldüğünde, akla gelen bölgelerden biri de Saklıkent Kanyonu. Güneş ışınlarının erişemeyeceği kadar derin olan bu kanyon, buz gibi suyuyla ve doğal manzarasıyla dikkat çekiyor. Kanyonun uzunluğu yaklaşık 18 kilometre, yüksekliği ise 200 ile 600 metre arasında değişkenlik gösteriyor. Saklıkent Kanyonu, turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor. Binlerce yıl önce jeolojik kırılmalarla meydana geldiği düşünülen kanyona geldiğinizde, sizi ilk önce Eşen Çayı karşılaşılıyor. Eşen Çayı’nın yanında oturup dinlenebileceğiniz birçok alan mevcut. Ayaklarınızı çayın serin sularında dinlendirip, güzel bir gözlemenin veya alabalığın tadını çıkartabilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu ve Milli Parkı çevresinde restoranlar mevcut. Bölgede yemek ihtiyacı için genellikle gözleme veya alabalık tercih ediliyor.

Saklıkent Kanyonu nerede?

Saklıkent kanyonu Muğla ve Fethiye’nin kesişim noktası olan Seydikemer’dedir. Kanyonun Fethiye’de olduğu söylense de, bu bölgeye erişmek için öncelikle Seydikemer’e gitmelisiniz.

Saklıkent Kanyonu’na nasıl gidilir?

Saklıkent’e otomobil ulaşmak için önce Fethiye-Antalya Karayolu’na ulaşmalısınız. Bu rota üzerinde yolculuk ederken, Kemer ilçesi yönüne doğru sapmalısınız. Kayadibi Köyü’nü geçtiğinizde kanyona geldiğinizi anlayabilirsiniz. İzmir ile Saklıkent’in arası yaklaşık 376 kilometre.

İzmir Otogarı’nda Fethiye’ye giden birçok otobüs alternatifi bulunuyor. İzmir Otogarı’ndan Fethiye’ye giden bir otobüs kullandıktan sonra, hemen indiğiniz yerden ‘Saklıkent’ minibüsüne binmelisiniz. Fethiye ile Saklıkent’in arası ise yaklaşık 46 kilometre.

Seferleri içinde ‘Saklıkent’ gezisi barındıran birçok tur mevcut. Tercihlerinize uygun bir tur şirketiyle anlaşarak bu geziyi gerçekleştirmeniz ise başka bir seçenek olacaktır.

Saklıkent giriş ücreti 2024

Giriş Saatleri: 08:45 - 19:30 saatleri arasındadır.

Giriş Ücreti: Tam - 40 TL / Öğrenci - 20 TL

Girişlerde kredi kartı veya Müzekart geçerli değildir.

Kaynak: Haber Merkezi