Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni çuval içinde derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin soruşturma sürerken, tutuklanan amca Salim Güran'ın avukatı Seda Toğrul, müvekkilini savunmaktan çekildiğini açıkladı. Diyarbakır Barosu avukatlarından Toğrul, "Bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğim" dedi.

Avukat Seda Toğrul'un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür.

Şüpheli Salim Güran'ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu 5 Eylül 2024 tarihinde, Narin'in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken, Anayasa'nın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafiilik görevi üstlenmiş isek de;

Dosyada gelinen aşamada diğer sanık ve gizli tanık beyanları, Narin'in ölü olarak bulunması, dosyaya dahil edilen adli tıp raporlarını göz önünde bulundurarak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafiilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım.

Güzel kızımız Narin'in bu yaşadıklarının derin hüznü ve acısını bir anne olarak doğrudan içimde hissediyorum. Dosyanın bundan sonra sanık müdafi olarak değil, bir anne olarak, bir vatandaş olarak yakından takipçisi olacağımı, adil bir yargılamanın gerçekleştirilmesi ve tüm sorumluların yargılanması temennisi içinde olacağımı tüm kamuoyu ve basınla paylaşırım.

Av. Seda Toğrul"

Kaynak: HABER MERKEZİ