Merkez Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, arama çalışmalarının 19’uncu gününde Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında itirafta bulunan şüpheli N.B., gözaltına alınmıştı. N.B., jandarmadaki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. N.B., tutuklama talebiyle sulh ceza hakemliğine sevk edildi.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüphelinin işlemleri devam ediyor.  Nevzat B., işlemlerinin ardından çıkarıldığı 1. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde tutuklandı. 

Bakan Tunç açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konu hakkında yaptığı açıklamada "8 yaşındaki Narin Güran evladımızın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat B. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan 24 kişiden biri olan Nevzat B., Narin’in tutuklu amcası Salim Güran'ın kendisine 200 bin lira teklif ettiğini ve cesedi dere kenarına atmasını istediğini itiraf etmişti. Bu itirafın ardından Narin’in cesedi Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde bulunmuştu.

Supheli Tutuklama Karari

Bakan Tunç'tan yeni açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından soruşturma ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bakan Tunç açıklamasında, "Hepimizin yüreğini derinden yakan Narin Güran evladımızın öldürülmesi ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir. Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan şüphelilerin ifade alma işlemleri sürmektedir. Narin kızımızın ölümüne sebep olan ya da olanların bulunması için elde edilen tüm delil ve bulgular, büyük bir dikkat ve hassasiyetle değerlendirilmekte ve incelenmektedir. Soruşturmanın selameti için CMK'nın 157. maddesi uyarınca soruşturma evresindeki işlemlerin gizli olduğu unutulmamalıdır. Kamuoyunun haber alma hakkı kapsamında soruşturma süreciyle ilgili bilgiler, CMK'nın 157. maddesi de dikkate alınarak resmi makamlarımızca açık ve şeffaf biçimde paylaşılmaya devam edilecektir. Bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformlarında soruşturmanın gizliliğine zarar verecek dezenformasyon içeren ifadelere yer verildiği görülmektedir. Soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması bakımından herkesin hassas davranması gerekmektedir. Kimsenin şüphesi olmasın! Narin evladımızı canice katledenler, adalet önüne çıkarılacak ve hesap vermeleri sağlanacaktır." dedi.

Kaynak: AA/İHA