Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran soruşturmasında iki kez gözaltına alınan ağabey E.G. (18), "Kasten öldürme suçuna iştirak etmek'' suçundan tutuklandı.

Alınan bilgiye göre E.G. savcılığa verdiği 7 sayfalık ifadesinde, Narin'in kaybolduğu gün, akşam ezanı okunduğu esnada (saat 19.11) yemek için sofraya oturacakları sırada annesinin Narin'i sorduğunu ve sonra aramaya başladıklarını anlattı. Narin’i aramaya çıktıklarında telefonunun şarjının bittiği ve evde bıraktığını savunan E.G, şehir dışında olan babasının köye geldiğini belirterek, babasını kimin aradığını bilmediğini belirtti.

Narin’i arama çalışmalarının 4’üncü gününde jandarma tarafından gözaltına alındığını ifade eden E.G, gözünde oluşan morlukların sorulması üzerine, aramaların ikinci gününde akşam karanlık saatlerinde Narin'i mısır tarlasında aradığını, o esnada mısır koçanlarının vücudunun her yerine çarptığını ileri sürdü. Daha sonra bir çocuk bulunduğu ihbarı üzerine hastaneye gittiklerini, ancak Narin olmadığını anlayınca köye döndüklerini söyleyen E.G. bu sırada üzüntüden kendisini birkaç defa yumrukladığını ileri sürdü. E.G, morluğun mısır koçanlarından mı yoksa yüzüne attığı yumruklardan mı kaynaklandığını bilmediğini savundu.

Narin’in ölü bulunduğunu bir gazeteciden öğrendiğini aktaran E.G, sorgusunda o gün iki kadın akrabası arasında yaşanan kavgayı anlattı. E.G. kavga sırasında kadınlardan birinin, "Ben böyle olacağını biliyordum" sözlerini sarfettiğini, bir başka kadının ise "Erkekler sizin yüzünüzden birbirine girdi" şeklinde bağırdığını söyledi.

E.G, Narin’in kaybolduğu saate ilişkin jandarmadaki sorgusu ile savcılık sorgusu arasındaki çelişkiye işaret edilmesi üzerine, bunun yaşadığı üzüntü nedeniyle vakitleri tam hatırlayamamasından kaynaklandığını öne sürdü.

E.G'ye sırtındaki tırnak izine benzer izler de soruldu. Sırtını kesinlikle kimsenin tırnakla çizmediğini, kimseyle kavga etmediğini ve tartışmadığını savunan E.G, Narin'i arama esnasında yorgunluktan sırtını duvarlara yaslaması veya yıkık evlere sürünerek girmesinden kaynaklanmış olabileceğini iddia etti. E.G, bu izlerin üçüncü kişi tarafından yapılmış olduğunu kesinlikle kabul etmediğini söyledi.   

Narin'in cansız bedenini dere kenarına gizlediğini anlatan N.B'nin beyanlarıyla ilgili olarak E.G, "Bunun ancak N'ye tehditle, para teklif edilerek yapılabileceğini düşündüğünü, N'nin ekonomik durum itibarıyla güçsüz ve sönük bir kişilik olduğunu, para için veya ailesiyle tehdit edilirse korktuğundan yapmış olabileceğini" iddia etti.

Whatsapp mesajlarıyla ilgili soruya E.G, Whatsapp üzerinden konuşup konuşmadığını hatırlamadığını ileri sürdü.

Kaynak: ANKA