Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması sürerken, Güran ailesi adına, küçük kızın vahşice katledilmesi ve yürütülen soruşturma hakkında yazılı bir açıklama yapıldı.

'Aile fertlerimizin kendi kızlarımızı öldürmelerini tahayyül edemiyoruz'

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"21 Ağustos günü kızımız Narin Güran'ın kaybolması nedeniyle günlerce ülke gündemini meşgul ettiğimizden dolayı Güran ailesi olarak üzüntülerimizi bildirmek istiyoruz.

Devletimizin tüm birimleri bu süreçte tüm imkânlarıyla olayın çözümü için seferber olmuştur. Gerçeklerin gün yüzüne çıkması için uğraşmaya da devam etmektedir.

Kızımızın cansız bedeni nasıl bulunduysa Olayı çözeceğine, kızımız Narinin fail veya faillerini bulacağına, bulunacak fail veya faillerinde en ağır ceza ile tecziye edileceğinden hiç şüphemiz yoktur.

Aile fertlerimizin kendi kızlarımızı öldürmelerini tahayyül edemiyoruz, ancak böyle bir durum varsa bile bir kişi yüzünden koca bir ailenin karalanmasını bir takım dış güçler ve onların yerli uzantılarına bağlamaktayız. Aile fertlerimizin bir kısmının yaşadığı Tavşantepe Mahallesinin stratejik ve coğrafi konumu da ayrı bir etkendir."

Kaynak: Haber Merkezi