Gelişen teknolojiye uygun şekilde şehrin altyapısını yenileyen Ödemiş Belediyesi, giderek daha fazla rağbet gören elektrikli araçların enerji ihtiyacı için harekete geçip Ödemiş’e öncü bir hizmeti daha kazandırdı. Gerekli teknik çalışmanın ardından Ocak ayında alınan Belediye Meclisi kararıyla Ödemiş’te elektrikli şarj istasyonu yerleri belirlenirken ihtiyaca uygun şekilde şehir merkezinde iki nokta için 13 Mart’ta 10 yıl süreli kiralama ihalesine çıkıldı.

Kiralama ihalesini kazanan ŞARJON Yenilenebilir Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Sistemleri Tic. A.Ş tarafından Cumhuriyet Mahallesi Nizam Sokağı’ndaki taksi durağı yanı (Eski otogar yanı) ve Anafartalar Mahallesi Salı Pazarı Parkı Belediye Kafeteryası yanında olmak üzere iki adet elektrikli şarj istasyonu hazır hale getirilerek hizmete sunuldu. İki şarj istasyonu, kiracı firmanın fiyat tarifesine göre hizmet verecek.

Ödemiş’te bir ilk olarak hizmete sunulan bu iki şarj istasyonu mobil uygulamalarda ve navigasyon sistemlerinde de yerini alacak. Ödemişli elektrikli araç sahipleri ve şehre gelen konuklar akıllı telefonlardaki haritalar üzerinden şarj istasyonlarının konum bilgisine kolayca ulaşabilecek. İhtiyaca göre yeni şarj istasyonları için Ödemiş Belediyesi tarafından kiralama ihalesine çıkılması planlanıyor.

Toplumun değişen ihtiyaçlarına uygun adımlar atmaya devam ettiklerini kaydeden Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan, “Çevre dostu ulaşım şekli olarak elektrikli araç kullanımı giderek artıyor. Yenilenebilir enerji yatırımlarının da her geçen gün arttığı bir dönemde Ödemiş Belediyesi olarak teknolojinin tüm imkanlarından yararlanmayı biz de görev biliyoruz. Hemşehrilerimizin ve şehrimize gelen konukların hayatını kolaylaştırmak üzere merkezi durumda olan iki noktada şarj istasyonlarının hizmete sunulmasını sağladık. Elektrikli şarj istasyonu haritalarına baktığımızda Ödemiş’te hiç şarj noktası görünmüyordu. Bu iki nokta bundan sonra hemşehrilerimizin, şehrimizin tarihi ve turistik güzelliklerini yerine görmeye gelen konuklarımızın hizmetinde olacak. Şarj noktaları belirlenirken şehrimize gelen konuklarımızın araçlarını şarj ederken şehrimizi tanımaları ve güzelce vakit geçirmeleri hedeflendi. Akıllı şehir uygulamalarını birer birer Ödemişimize kazandırmak hedeflerimiz arasındadır. Bu konuda yakında hemşehrilerimizi yeni hizmetlerle buluşturacak olmanın heyecanı içerisindeyiz” dedi.

Kaynak: Bülten