Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Şubat sonunda lansmanı yapılacak yeni müfredat toplantısı için hazırlıklarını tamamladı.
Eğitim sisteminde yeni müfredatın yanı sıra, yetkililer 'eğitim süresi' için de kapsamlı bir değişikliğe gideceğinin haberini verdi. Türkiye'de 180 gün olarak belirlenen yıllık eğitim süresi, ilk ve orta öğretim için 200 güne çıkarılacak.
20 günlük ilave sürenin ise yaz tatillerinden kısılarak yapılması bekleniyor. Bu durum başta öğrencileri etkilediği gibi, öğretmenlerin de tatil süresinde büyük bir düşüş anlamına gelecek.
Öğretmen ve öğrenciler üzülecek
Türkiye'de birçok öğrenci, yaz aylarında tatil süresi boyunca köy ya da farklı şehirlere gitmeyi tercih ediyor. Değişiklik sonrası öğretim süresinin daha geç bitip, daha erken başlayacak olması planlamalarda da önemli değişikliklere neden olacak.
Bir süredir sosyal medya üzerinden tartışma konusu haline gelen ve öğretmenlerin 'fazla tatil' yaptığı iddiaları sonrası böyle bir değişikliği gündeme alan MEB'e ise öğretmenlerin tepkisi büyük.
Müfredatta çarpıcı değişiklikler olacak!
Kulislerden gelen bilgilerin yanı sıra, müfredat ve eğitim süresinde yapılan değişikliğin lansman toplantısında resmen duyurulması bekleniyor. Konuya ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatta ders saatlerinde azalma değil, sadeleştirme çalışmalarının gündemde olduğunu aktarırken, öğretmenlerin norm kadro fazlası olmayacağını ve değişikliklerin kademeli olarak uygulanacağını ifade etti.
Devamsızlığa 'Af' yok
Bakan Tekin, devamsızlık konusunda ısrarcı olduklarını belirterek, af ya da benzeri bir durumun gündemlerinde olmadığını ifade etti. Öğrenciler arasındaki devamsızlık oranlarında yaşanan düşüşleri paylaşarak, devam zorunluluğuna vurgu yaptı.