İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde özel sektör öğretmenleri için de ulaşımda indirim kararı almıştı. Konu ile ilgili Özel Sektör Öğretmenler Sendikası'ndan açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (Öğretmen Sendikası) olarak, kamuda çalışan öğretmenler ile eşit koşullarda indirimli ulaşım hakkından yararlanmak için sürdürdüğümüz örgütlü ve kararlı mücadelemiz sonucunda, indirimli ulaşım hakkını kazandık.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı sayın Tunç Soyer yapılan görüşmede, indirimli ulaşım hakkına sahip diğer büyükşehirlerdeki mevzuat ve yasal dayanakların iletilmesi halinde, indirimli ulaşım hakkınının İzmir’de de uygulanacağı sözünü verilmiştir.

Görüşmenin ardından belediye tarafından talep edilen emsal uygulama ve yasal dayanakları gösterir belgeler hızlıca hazırlanıp belediyenin yetkili birimlerine iletilmiştir.

Uzun süren sessizliğin ardından sendikamız gerekli geri dönüşler için belediyenin yetkili birimlerine ulaşmış, fakat bir yanıt alamamıştır.

Bu dönemde yaygın pankart eylemleri ile ulaşımda eşitlik için mücadelemiz devam etmiş, diğer yandan da bürokratik görüşmeler sürdürülmüştür.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın mücadelesi sonucu indirimli ulaşım hakkı İzBB Meclisi’nde oylanmasıyla 11.03.2024/280 nolu karar ile kabul edilmiş ve onaylanmıştır.

Aradan geçen beş aylık sürede indirimli ulaşım hakkının ne zaman uygulanacağına dair bir açıklama yapılmaması üzerine sendikamızın girişimleriyle gerçekleştirilen görüşmeler sonucu, İzBB tarafından indirimli ulaşım uygulamasının 5 Ağustos Pazartesi gününden itibaren başlayacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştır.

İzBB'nin yaptığı açıklamada tescillenen haktan yararlanma koşullarının, yalnızca özel okullarda çalışan öğretmenlerle sınırlı olmasını kabul etmiyoruz. Bu hakkın tüm özel sektör öğretmenlerini kapsaması için İzBB ile görüşmeleri sürdürüyoruz.

Kurs, rehabilitasyon, sürücü kursu gibi özel sektörün farkı alanlarında öğretmenlik- usta öğreticilik mesleğini sürdüren meslektaşlarımız da indirimli ulaşım hakkından yararlanıncaya kadar mücadelemiz sürecektir.

Geldiğimiz aşamada elde edilen kazanım özel sektör öğretmenlerinin örgütlü mücadelesinin başarısıdır.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz…

Kaynak: Haber Merkezi