Yiğit SÜTCÜ - Mithatpaşa caddesi yakınında süren Misak-ı Milli Ortaokulu ek derslik çalışması 99. sokak sakinlerini isyan etme noktasına getirdi. 24 saat aralıksız süren çalışmalar gerek ses gerekse de çevre düzenlemesi açısından mahalle sakinlerini son derece rahatsız ediyor.

Beton mikserleri yola zarar veriyor

Yaklaşık 1,5 yıl önce başlayan inşaat çalışmaları sırasında, sokaktan geçen beton mikserleri hem kasislere, hem de yol kenarında bulunan trafik işaretlerine zarar veriyor. Kaldırımları kıran beton mikserleri, yolda bulunan kasisleri de kullanılmaz hale getiriyor. Kasislerin yerlerinden çıkması sebebiyle ortada kalan vidalar, araçların lastiklerine zarar veriyor,

İnşaat Yapin İsi̇

Tek yön ihlal ediliyor

İnşaat çalışmaları sırasında kimi zaman tek yön olmasına rağmen araçlar 99 sokaktan ters yöne girerek trafik akışını riske atıyor. Zaman zaman kapanan yol sebebiyle vatandaşlar dakikalarca beklemek zorunda kalıyor. Şu anda okullar kapalı olduğu için yoğun olmayan trafik, yine bölgede bulunan Hakimiyet-i Milliye Okulu’nun açılması ile birlikte tekrar yoğunlaşacak. Bu durum çevre halkını tedirgin ediyor.

Kasis Calismasi

İnşaatın 6 nisanda bitmesi gerekiyordu

İnşaatın yapıldığı alanda bulunan tabelada çalışmaların 06.04.2024 tarihinde biteceği yönünde bir ibare bulunmasına rağmen çalışmalar devam ediyor. Bölge halkı, çalışmanın kısa sürede bitirilip, sokakta ve çevrede düzenlemeler yapılmasını talep ediyor. Misak-ı Milli Ortaokulu 28 derslik yapım işinin ne zaman tam olarak biteceği ise bilinmiyor.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ