Batuhan KAYA/İz Gazete- İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2’nci birleşimi, Tüm-Bel Sen’li İzBB işçilerinin eylemleri 4 Nolu Holde devam ederken gerçekleşti. Meclise, İzmir Büyükşehir Belediyesi 1’inci Başkan Vekili Altan İnanç başkanlık etti. İzBB Başkanı Cemil Tugay ise meclise katılmadı. Tugay’ın mecliste bulunmama nedeni öğrenilemedi.

Canlı yayın yapılamadı!

İzBB Meclisleri önceki aylarda canlı yayınlanırken, bu birleşimde canlı yayın yapılamadı. İzBB 1’inci Başkan Vekili Altan İnanç canlı yayın yapılmamasına dair, “Teknik bir arıza olduğu için canlı yayın yapılamıyor” açıklamasını yaptı.
Tüm-Bel Sen’li İzBB çalışanı memurların eylemi devam ederken, AKP ve MHP Grubu eylemlere dair bilgilendirilme yapılmasını istedi.

Başkan Vekili'nden eylem açıklaması!

CHP Grup Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır, AKP ve MHP’li üyelerin bilgilendirme talebine, “Olayları değerlendirirken anlık değerlendirmeler doğru değil. Ülkenin durumunu hepimiz biliyoruz. Şu an ülkemizde enflasyonu tespit eden 3 kurum var. En düşük açıklanan rakam yüzde 70'tir. Bu sorunların temel kaynağı budur. İnsanlarımızın, çalışanlarımızın maaşlarının yetersizliği bu noktaya süreci getirmiştir" diye yanıt verdi.

İnanç: Eylemler yasal sınırları içerisinde meşrudur

İzmir Büyükşehir Belediyesi 1’inci Başkan Vekili Altan İnanç, memurların eylemine dair yaptığı açıklamada,  “İzmir demokrasiye ve hoşgörüye inanan bir kenttir. Buna istinaden İzmir’i yönetenlerin sendikal haklara ve insan haklarına sınırsız tahammülü vardır. Bugün burada bir memur sendikasının denge tazminatları nedeniyle yapmış olduğu eylem, yasal sınırları içerisinde kalmak kaydıyla meşrudur. Meclis Başkan Vekili olarak bu eylemi gayrimeşru bulmadığımı ifade etmeliyim. Ülkemiz bir pandemi, İzmir bir deprem, 6 Şubat’ta bir deprem yaşadı. Dünyadaki ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak ülkemizin ekonomik olarak içinde bulunduğu durum sabit gelirli tüm yurttaşlarımızı zorlamaktadır. Ocak ayında belirlenen asgari ücret daha çalışanların cebine maaş olarak ödenmeden enflasyon karşısında erimiştir. Dolayısıyla memur kardeşlerimiz denge tazminatlarını bu enflasyona karşı bir kalkan olarak görmektedir. Çok tabiidir ki hepimiz aile yönetiyoruz. Ailemizin bütçesini olası gelirleri öngörerek planlıyoruz. Arkadaşlarımız da harcamalarını belirlemek için buna ihtiyaç duymaktadırlar. Yasanın üzerinde olan bir ücret verilmiş olmasına rağmen, ekonomi düzeltilemezse enflasyonun Türkiye’de mayıs ayında tepe noktaya ulaşacağını ancak daha sonra düzeleceğini söyledi. Tartışmaların bu salon ve salonun dışındaki etkenlerden kaynaklandığı kanaatindeyim. Tabi ki sendikanın hakları vardır ve haklarını da kullanabilirler” diye konuştu.

Muhabir: Batuhan KAYA