İzmir'in plaj ve koyları yaz aylarında tatilci akınına uğruyor. Bu koylardan biri de Olcabük Koyu. Peki Olcabük Koyu nerededir? Olcabük Koyu'na nasıl gidilir?

Olcabük Koyu

İzmir'de kavurucu yaz sıcaklarında serinlemeye ihtiyacı duyuluyor. Cehennem sıcaklarında en güzel kaçış rotaları da İzmir'in cennet koyları ve plajları oluyor. Bu koylardan biri de eşsiz güzelliğiyle Olcabük Koyu. Olcabük Koyu, denizi konusunda oldukça iddialı. Çünkü bu koyun denizi İzmir'de bulunan en berrak sulardan biri olabilir. Çıplak gözle baktığınızda dibini görmeniz mümkün. Rengi ise tam anlamıyla turkuaz. Bu muhteşem rengi sağlayan şey ise kayalık bir deniz olması. Taşlı ve kayalık yapısından dolayı bu muhteşem denizde yüzmek için yanınıza mutlaka deniz terliği almanızı öneririz. Özellikle dalış sevenler için de biçilmiş kaftan olan bu koyda birbirinden güzel balıklar da mevcut. Eğer bu balıkları daha yakından görmek isterseniz deniz gözlüğü bulundurmanızı da önerebilliriz. 

Olcabük Koyu nerededir?

Olcabük Koyu, İzmir'in tatil cennetlerinden biri olan Karaburun ilçesinde yer alıyor. Karaburun'un merkezine ise yaklaşık 4 kilometre mesafede.

Olcabük Koyu'na nasıl gidilir?

Bu eşsiz tatilin en çetrefilli kısmına geldik. Özellikle koya giden yollar oldukça bozuk ve engebeli. Bu manada ulaşım sizi ciddi zorlayabilir. Eğer 4x4 bir araca sahipseniz çok dert edilecek bir durum yok fakat binek araçla buraya gelmek biraz zorlayıcı olacaktır. Sürüş esnasında dikkatli olmakta fayda var. Bu doğa harikası koya varmak için herhangi bir toplu ulaşım imkanının bulunmadığını da ekleyelim. 

Koya ulaşmak için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Ulaşımı oldukça zor olan bu tatil cenneti için bir nebze kolaylaştırıcı olması ümidiyle yol tarifi oluşturarak seyahatinize başlayabilirsiniz...

Kaynak: Haber merkezi