İzmir’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinden seyretmesine bir de yüksek nem eklenince, İzmirlinin kabusu beyaz sinekler geri döndü. Uzmanlar, beyaz sineklerin ani artışının iklim değişiklikleri, çevresel faktörler ve tarım uygulamalarıyla ilişkili olabileceğini belirtirken, vatandaşlar bu durumdan tedirgin. 

Yeşil ve nemli alanlar

Beyaz sinekler, özellikle yeşil alanları tercih ediyor. Bunun nedeni de yeşil alanların beyaz sineklerin doğal beslenme alanı olması. Bunun yanı sıra popülasyonun çoğalmasına bir diğer etken ise nem. Beyaz sinekler, nemli ortamda daha çok üreyerek, sayılarını kısa sürede artırabiliyor. 

Balık ölümleri, sinek istilaları

İzmir, bu yaz çevre açısından kabus gibi bir dönem geçirdi. Başlangıçta İzmir Körfezi’nin rengi, kırmızı kahverengi arasında bir renge dönüştü. Sonrasında başlayan balık ölümleri, körfezin durumun ortaya serdi. Balık ölümlerinin ardından şehri saran kötü koku da İzmirlinin en önemli dertlerinden birisi oldu. Tüm bunlara beyaz sinek istilası da eklenince, vatandaşın sıkıntısı büyümüş oldu. İzmir, adeta  unutmak istediği bir yazı geride bırakıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ