Batuhan KAYA/İz Gazete - İzmir ve Türkiye’deki okullarda hijyen ve güvenlik sorunu devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi spor malzemeleri alanındaki eksiği kapatmak için İzmir’deki bin 518 okula spor malzemesi desteği verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’deki okullara verilen 22 buçuk milyon TL’lik malzeme desteği için düzenlenen törende konuştu. Tugay törende, “Sporcu Performans Ölçüm Merkezimiz var. Bu merkezde yapılan testlerde belirli bir seviyede başarı gösteren çocuklarımıza büyükşehir belediyemizin koruması altında, İzmir’deki spor kulüplerimizin iş birliğinde onları destekleme kararı aldık. Bundan sonra yetenekli çocuklarımızı tüm gücümüzle destekleyeceğiz. Eğitimlerini biz destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Eğitimde adaletsizliği hoş göremeyiz

Eğitim alanında eksiklik ve adaletsizlik olduğunu ve bunların hoş görülemeyeceğini söyleyen Tugay, “Bugün bizim için özel ve güzel birgün, okullarımızda çocuklarımızın ihtiyaç duyduğunu bildiğimiz spor malzemeleri için karınca, kararınca bir spor malzemesi desteğini gerçekleştiriyoruz. Bu fikri olgunlaştıran ben değilim. Hakkı teslim etmeyi her zaman çok önemsedim. Genel Sekreter Yardımcımız Pınar Okyay bu çalışması bu noktaya getirdi. Genel olarak şehrimizde imkanlar konusunda adaletsizlikleri gidermek için yaptığımız bir çalışma oldu. Olmak zorunda çünkü bizi en fazla üzen şey ülkemizde yaşadığımız adaletsizlikler. Bunu, bazı alanlarda belki hoş görebiliriz ama çocuklarımızın eğitiminde bunu doğru bulamayız” dedi.

Tugay’dan başarılı öğrencilere burs sözü

Tugay, spor alanında başarılı öğrencilere burs ve eğitim desteği sözü veren Tugay, “Bugün 22 farklı spor alanında onlara yeterli olacağını düşündüğümüz bir paket yarattık. Bugün, sadece spor malzemesi dağıtımı için buluşmadık. Sevgili gençlerimize bazı çocuklarımıza müjdeli haberlerim de var. Sporcu Performans Ölçüm Merkezimiz var. Bu merkezde yapılan testlerde belirli bir seviyede başarı gösteren çocuklarımıza büyükşehir belediyemizin koruması altında, İzmir’deki spor kulüplerimizin iş birliğinde onları destekleme kararı aldık. Bundan sonra yetenekli çocuklarımızı tüm gücümüzle destekleyeceğiz. Eğitimlerini biz destekleyeceğiz” dedi.

Her çocuk spor tesislerine ulaşabilecek

İzmir’deki her çocuğun spor tesislerine ulaşabileceğini, bunun için tesisleşme çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydeden Tugay, “Bin 518 tane okula malzeme sağlıyoruz. Önümüzdeki dönem boyunca çocuklarımızın daha fazla ihtiyaçlarını da karşılayacağız. İzmir pek çok başka özelliğinin yanında aynı zamanda bir spor kentidir. Spor tesislerimiz açısından eksiklerimiz olduğunu düşünüyoruz. Aslında çok kötü olmasak da tesislerin dağılımında bazı adaletsizlikler olduğunu biliyoruz. Tesisleşme planlamamızı yaparken bazı eksiklerimizi gidermek için yapacağız. Her çocuğumuzun kolayca erişebileceği seviyede yüzme havuzu, atletizm pistleri dahil her birinin ulaşabileceği tesisler olacak” ifadelerini kullandı.

Öğrenci ve öğretmenlerimizin yanında olacağız

Tüm öğrenci ve öğretmenlerin imkanlar dahilinde yanında olacaklarını ifade eden Tugay, şu ifadeleri kullandı: “Öğrencilerimizin yetenekli olanlarına burs imkanları sağlayacağız ve üniversitelerimizle, STK’larla tam bir iş birliği içerisinde olacağız. Sporcu Performans Ölçüm Merkezi çalışmasında iş birliği yaptığımız Ege Üniversitesi’ne de özellikle teşekkür ediyorum. Onlarla iş birliğimizi de uzatıyoruz. Gençler, sizlerden şehrine, ülkesine ve değerlerine sahip çıkan bir nesil olmanızı bekliyoruz. Bizler sizlere inanıyoruz. İhtiyaç duyduğunuz her anda yanınızda olacağız. Hocam, hocalarım. Ben de bir öğretmen çocuğuyum. Öğretmenlerin zor şartlarda görev yaptığını biliyorum. İhtiyacınız olduğunda bize bildirin, gücümüz yettiğince yanınızda olacağız”

Muhabir: BATUHAN KAYA