Ege Şenol Çalışkan- Aylardır Türkiye gündeminin en üst sırasında yer alan maddelerden biri olan kara para aklama davasında yargılanan Dilan ve Engin Polat için verilen tahliye kararının yankıları sürüyor.  Sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından eleştiri yağmuruna tutulan karar hakkında Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan da bir yorum geldi. Resmi X hesabından paylaştığı bir gönderiyle konu hakkındaki görüşlerini belirten Özdağ, "Nasıl çıktığını biliyorum ama malesef yazamıyorum" şeklinde konuştu.

Ümit Özdağ'ın yapmış olduğu paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum. Sen, kocan ve benzerleriniz 85 yaşında kadınların kağıt mendil satarak kiralarını ödemeye çalıştığı, pazar yerlerinde çürümüş meyvaları toplayarak karnını biraz doyurabildiği bir ülkede hak etmediğiniz ve terbiyesizce yaşadığınız görgüsüz zenginliğiniz ile hem zamanın ruhunu hem devrin yüz karasını temsil ediyorsunuz. Kötü örnek olarak bir çok Türk gencinin hayatını karartınız ve kararmaya devam ediyorsunuz. Siz halk düşmanısınız. Sevgili gençler, bunların özenilecek hiç bir yanları yok. Özenmeniz gereken bunlar değil her sabah onuru ile kalkıp işine giden ve evinin nafakasını sağlamak için mücadele eden anneniz ve babanız. Siz bunları değil emeği ve aklı ile kazananları örnek alın"

Ne olmuştu?

Dİlan ve Engin Polat çifti, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından hakkında açılan dava kapsamında tutuklu durumda bulunuyordu. Mahkeme geçtiğimiz günlerde Dilan Polat'ın tahliyesine karar vermişti. Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 28 sanık davanın üçüncü gününde tekrar hakim karşısına çıkmıştı. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyesine karar vermişti.

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan