Batuhan KAYA/İz Gazete- CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir programının ilk günü, Özel’in Ege Belediyeler Birliği’nde Başkan Ferdi Zeyrek ile görüşmesiyle sona erdi. Özel'in ziyaretine, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu katıldı. 

Özel ziyarette yaptığı açıklamada, “Bugün Ege Belediyeler Birliği seçimlerinden sonra sizleri başkan olarak ziyaret etmenin memnuniyeti içerisindeyim. Ege Belediyeler Birliği 1986 yılında İzmir’de kurulmuş olmakla beraber merkezi Manisa’ya taşınmış bir birliktir. Manisa’da ilk kez ilçe belediyelerini ve büyükşehir belediyesini kazanan ilk belediye başkanı olarak bu göreve layık görülmeniz çok onur vericidir. Ege Belediyeler Birliği’ni de Manisa’ya taşımak gibi bir niyetimiz yok. İzmir’e en yakın il olarak Ferdi Başkan’ın bu görevi üstlenmesinin son derece anlamlı olacağını konuştuk. Tüm belediyelerin CHP’de olması son derece mutluluk verici bir durumdur. CHP sadece kıyılara sıkışmış bir görüntüden Ege’nin neredeyse tamamını, Anadolu’dan da birçok kenti kazanan bir noktaya geldi” dedi. 
Ziyarette konuşan CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “6 Haziran günü Ege Belediyeler Birliği’nin seçimi oldu. Delegeler takdiri sayesinde birliğimizin başkanı olduk. 127 tane belediyeden oluşan bir birliğimiz var. Bu birliğimizde bütünlüğü sağlamak adına bir yola çıktık. BU yolda bizlere destek veren ve oy kullanan tüm başkanlarımıza teşekkür ederiz. Sizin de takdir ettiğiniz ve söylediğiniz üzere Ege Planlama Ajansı’nı hep beraber kurmak, belediyelerin sorunlarını çözmek, birlikteliği sağlamak, AB’nin fonlarını kullanmak ve diğer fonlarla beraber belediyelerin dertlerine derman olmak görevlerimizin arasında yer alacak. Bizlere oy veren vermeyen herkesin başkanı olarak bu yolda hep birlikte olacağız. Birliğimiz ve bütünlüğümüz herkes tarafından takdir görecek” diye konuştu.

Belediyeler denetlenecek

SODEMSEN ve SODEM’in belediyeleri denetleyeceğini söyleyen Özel, “SODEMSEN ve SODEM’in oluşturduğu yeni yapılar CHP’nin eş güdümünü sağlarken, Belediyeler Birliği üzerinden de çok önemli çalışmaları, denetimleri ve eğitimleri hep birlikte sağlamak niyetindeyiz. Ege Belediyeler Birliği’nde Ferdi ve Cemil Başkan’ın çok iyi çalışacağına inanıyorum” diye konuştu.

Ne kadar iyi gittiğimiz görünüyor

Belediyeler Birliği Seçimlerindeki sonuçları değerlendiren ve CHP ile AKP’yi kıyaslayarak “karşı tarafa göre ne kadar iyi gittiğimiz görünüyor” diyen Özel, “Hem Ege hem de Türkiye Belediyeler Birliği’nde CHP’li belediye başkanlarımız var. TBB seçimini Ekrem İmamoğlu kazandı. Orada AKP ve MHP’nin yaşattığı geçmiş pratiklerden farklı olarak dedik ki, ‘Herkes kendi gücünde temsil edilsin’. Onlar kendi listelerini çıkardılar ama biz diğer partileri de dahil ederek bir yönetim oluşturduk. O gün söylemiştik, biz, orada CHP’nin çoğunluğu yoktu. Sonuçlar biraz önce ortaya çıktı, çok memnuniyetle değerlendiriyorum. Delege sayımızdan fazla oy alarak orayı kazandık. Geçtiğimiz günlerde AKP adayının 12 adayının eksik almasıyla AKP’nin, ‘Bunlar bulunsun ve partiden atılsın’ yaklaşımını takip ediyoruz. AKP ve MHP’nin alması gereken oydan 216 oy eksik aldı. Bu, karşı taraftaki dağınıklığı ve bizim tarafta işlerin ne kadar iyi gittiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

KKM’den kim kazandıysa bedelini ödesin

Ekonomik krizin bedelini işçi ve emeklinin değil, KKM’den ve ucuz kredilerden kazananlar kimse onların ödemesi gerektiğini belirten Özel, “Geçen bayramdan bu bayrama otobüs bilet fiyatlarının 2 kat arttığını üzülerek takip ediyoruz. İnsanların ailelerine, öğrencilerin evlerine ulaşmasını zorlaştıran bir ortamdayız. Aslında çözüm son derece basit, geçmiş dönemde KKM’den kim kazandıysa, hazineden aktarılan 1 trilyonu kim cebine indirdiyse, uygun kredileri kimler gayrimenkule çevirdiyse onlardan almak lazımken KKM’yi ödeyenlere yüklenmek, işçiden almak, emekliye zam vermemek, çiftçiye zam vermemek vicdani ve insani değildir” dedi.

“Erdoğan’la görüşmemizde…”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde gündeme getireceği konulara değinen Özel şöyle konuştu:
“Erdoğan’la yapacağımız görüşmede de bu krizden çıkmanın yolunun krizi yaratanlardan bir şeyler almak olduğunu söyleyeceğiz. Türkiye demokratikleşse, hukuki öngörülebilirlik olsa böyle olmayacak. İzmir’den bir kuvvetli itiraz üretiyoruz. Haziran ayının sonunda asgari ücrete zam yapmamayı düşünenler bir kez daha düşünsünler. Asgari ücreti güncellememeyi düşünmesinler. Asgari ücreti enflasyon artışından düzenlersek küçük esnaf ve bazı ihracatçıları da desteklemek gerekiyor. Yarattığınız krizin yükünü emekçiye yükleyemezsiniz. Çay taban fiyatını 25 TL, buğday taban fiyatını da 15 TL bekliyoruz. Bu milletin sesini duyuracağız.”

Muhabir: Batuhan KAYA