Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel,  bir dizi etkinliğe katılmak üzere İzmir'e geldi. Ziyaretin ilk durağı Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç Köyü oldu. Özel, burada saat 15.00’te düzenlenen törenle Sarnıç Köyü Camii’nin temel atma törenine katıldı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Özel, bölgedeki halka hitap etti.  Özel, "Biz iyi günde, kötü günde köyümüzün, milletimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Özel temel atma töreninde yaptığı konuşmada,  "Biz iyi günde, kötü günde köyümüzün yanındayız. Milletimizin yanındayız. Okul lazımsa okul için buradayız. Cami lazımsa cami için buradayız. Biz, çocuk parkıysa çocuk parkı için buradayız. CHP’li belediyeler, milletin gönlünden ne geçiyorsa, onu yerine getirmek, milletin gönlünü yapmak için iyi günde, kötü günde yanlarında. Bugün Sarnıç köyündeyiz, Sarnıç benim oturduğum eve 15 kilometre mesafede. Manisa ile İzmir’in sınırında çok güzel bir köy. Maalesef iki ay önce bir orman yangını tehdidi de yaşadı. Yürekler ağzımıza geldi o süreçte. Bugün hem köy depreme dayanıksız olduğu için içine girilmesi yasak olan cami ile ilgili bir proje vardı. Ömer Başkan bunu projelendirdi. Bugün temelini atıyoruz. Altında şadırvanın olduğu, üst tarafının Mescid-i Aksa modelini örnek alarak yapılacak bir cami olacak. Ömer Başkanın sözüne göre en geç üç ay içinde bu camiyi tamamlayarak ibadete açar hale getireceğiz. Ümit ediyorum bir cuma günü hep birlikte cuma namazımızı sayın müftümüz ve muhtarımızla Sarnıç köyümüzün kıymetli sakinleriyle birlikte, caminin değerli cemaatiyle birlikte burada kılarak, açılışımızı yapacağız” dedi.

"Çatışmalar hepimizi derinden üzmektedir"

Özel sözlerinin devamında ise şunları söyledi:

“Tabii böyle bir caminin yapılması önemli. Mescid-i Aksa da çok çok önemli. Çünkü Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Hz. Muhammed’in namazını kılarken ilk yönünü döndüğü kıble kabul ettiği yer, Mescid-i Aksa’nın olduğu Kudus’tür. Mescid-i Aksa Hz. Muhammed’in Kudüs’ü ilk kıble kabul etmesinden hareketle, Hz. Ömer’in talimatıyla inşa edilmeye başlanmış, Müslümanlar için Mekke’den yani Kabe’mizden, Medine’den sonra Müslümanlar için üçüncü en önemli ve en kutsal mekandır. Maalesef, Mescid-i Aksa şu anda eski şehir sınırları içinde yani Kudüs’te eski Kudüs sınırları içindedir. İsrail’in sınırları içindedir. Ancak Lübnan’ın da desteğiyle Filistin’in kontrolündedir. Zaman zaman tabi bu önemli mekan, Müslümanlar için önemli olduğu gibi Yahudiler ve Hristiyanlar tarafından da kutsal kabul edilmektedir. Zaman zaman Mescid-i Aksa’da Müslümanlara karşı saldırılar ya da Mescid-i Aksa’nın içini işgal girişimleri olmakta, orada yaşanan tartışmalar, çatışmalar hepimizi derinden üzmektedir. Filistin’e karşı İsrail zulmünün böyle sürdüğü günlerde Mescid-i Aksa’nın gönlü Filistin ile birlikte olan Ege’nin küçük köyünün camisinde şekil bulacak olması, hayat bulacak olması son derece anlamlıdır. Son derece önemlidir. Bu sebepten dolayı Ömer Başkana özellikle teşekkür ediyoruz. Köy muhtarımıza, bu talebi ilettiği için teşekkür ediyoruz. Bugün bu açılışa iştirak eden kıymetli müftümüze teşekkür ediyoruz.

"Bornova benim ikinci memleketim"

Biz burayı yakından takip edeceğiz. Ümit ediyorum kış gelmeden, artık camide namaz kılınması için hazırlıklar tamamlanacak. Bir cuma günü burada hep birlikte açılışını yapmayı ümit ediyorum. Buraya gelmişken Sarnıç köyünün sakinlerine geçirmiş oldukları orman yangınından dolayı geçmiş olsun diliyorum. Birazdan zeytin ağaçlarının, meyve ağaçlarının fidelerinin dağıtıldığı, bizim de birer tane ekimini yapacağımız bir tören de olacak. Biz iyi günde, kötü günde köyümüzün yanındayız. Milletimizin yanındayız. Okul lazımsa okul için buradayız. Cami lazımsa cami için buradayız. Biz çocuk parkıysa çocuk parkı için buradayız. CHP’li belediyeler milletin gönlünden ne geçiyorsa, onu yerine getirmek, milletin gönlünü yapmak için iyi günde, kötü günde yanlarında. Ben de genç başkanımıza teşekkür ediyorum. Benim doğduğum şehir 15 dakika ileride. Büyüdüğüm okul 15 dakika bu yanda. Bornova Anadolu Lisesi. Bornova benim ikinci memleketim. Hatta yetiştiğim zamana bakarsanız, birinci memleketim. Buraya ne yapılıyorsa, kimin Bornova’da yüzü gülüyorsa benim içim rahatlıyor. İçim feraha eriyor.”

Konuşmanın ardından yapılan duayla birlikte CHP Genel Başkan Özgür Özel’in katılımıyla, caminin temeli atıldı. Özel temel atma törenin ardından köyde fidan dikimi gerçekleştirdi.

Bornova'da hak ve esnaf ile buluştu

Sarnıç Köyü’nün ardından Bornova’ya geçen Özgür Özel, Çamdibi Atatürk Parkı’nda düzenlenen İzmir ve Bornova’nın Kurtuluşu Özel Konseri'ne katıldı. Konser sonrasında gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreni ile kente kazandırılan projelerin açılışı yapıldı. İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümüne denk gelen etkinlikler, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Bornova Belediyesi Esnaf Lokantası'nı da ziyaret eden Özel, burada esnaflarla bir araya geldi. Vatandaşlar, Özel ile hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbirleriyle yarışırken, izdiham nedeniyle lokanta önünde uzun selfi kuyrukları oluştu.

Temel Atma töreni hakkında Genel Başkan Özel, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"İzmir Bornova'da Sarnıç Köyü Camii'nin temel atma programını gerçekleştirdik.

"Biz iyi günde, kötü günde köyümüzün, milletimizin yanındayız. CHP’li belediyeler, milletin gönlünden ne geçiyorsa, onu yerine getirmek, milletin gönlünü yapmak için iyi günde, kötü günde yanlarında.”

Muhabir: Semra İĞTAÇ