Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta üçüzlere CHP rozeti takan Özgür Özel, bu hafta da 2001 doğumlu Özel, İlayda, Berkay, Olgay ve Gökay dördüzlere parti rozeti taktı.

Özel, "Dört tane üyelik kaydını tamamladık. Çağrımıza uyarak, Atatürk'ün baba evine geldiler hoşgeldiler aramıza. Bundan sonra daha güçlüyüz" dedi.

Özel, grup toplantısında CHP'nin 26 Mayıs Pazar günü Ankara'da Büyük Emekli Mitingi düzenleyeceğini açıkladı.

Öte yandan CHP Grubu'nun salonunda İYİ Parti'den istifa eden eski İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadır Erdem de yer aldı.

rdem, CHP'ye katıldı. Bahadır Erdem'e CHP rozetini Özgür Özel taktı.

Erdem, kürsüde yaptığı konuşmada CHP üyelerine ve Özgür Özel'e teşekkür etti.

Özgür Özel'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Mezun olduğu üniversitede lisans, yüksek lisans dersleri vermiş, Birleşmiş Milletler'de öze hukuk enstitüsünde ilk Türk hukukçu olma unvanına sahip, bundan sonraki süreçte bize güç verecek sayın Bahadır Erdem baba evine katılıyor.

Malesef memleketinden uzakta yaşamını yitirdi. Gazeteci Celal Başlangıç'a bir daha allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Bu salondaki herkes, bu partideki herkes Deniz'in kardeşidir. Tam bağımsız Türkiye yolu CHP yoludur. Deniz, Filistin dedi. Deniz Gezmiş'in yolundan gidip tam bağımsız Türkiye'nin yolundan giden Özgür Özel değil, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'dir.

Güya FETÖ temizlendi

Barış Terkoğlu’na iki yıl hapis cezası verildi. FETÖ yargıya hakimken ceza alıyorlardır. Güya FETÖ temizlendi. Hala ceza alıyorlar. Akın Gürlek seyyar giyotindir, adaletin katilidir. Adaletin giyotini olan birisi Adalet Bakan yardımcısıdır. Gürlek şunu bilsen ne Terkoğlu ne Pehlivan yalnız değildir.

O duvar hep hatırlanacak

Taksim 1 Mayıs’ta emekçilere kapatıldı. AYM kararına rağmen, örülen utanç duvarını gördük. Türkiye’nin en kıymetli hazinelerinden biri olan sarnıcın önüne, İstanbul’un susuzluğunu ortadan kaldırmak için yapılan tarihi kemerinin önüne polisi getirerek bir utanç duvarı haline getirdiler. Bu iktidar gittiğinde o duvar hep hatırlanacak. O gün birileri Anayasa’ya uymadılar. Bu yüzden emekçileri içeri almadılar.

Öncesinde her iki tarafı da uyarmıştık. 49 yurttaşımız, 1 Mayıs’ta yaşananlar üzerine tutuklandı. Bir tarafta AYM kararına direnen, kanunsuz emir verenler, karşılarındaki gençleri tutukluyorlar. Gösteri ve toplantı yürüyüşü hakkı anayasal bir hak. Suçluların mağdur, mağdurların suçlu ilan edildiği bir süreçteyiz.

İşçi ile fabrikatör aynı vergiyi ödüyor

Şimdi yeni bir hazırlık var. Pandemide yüzde 18’den yüzde 8’e inen ve şu anda yüzde 10 olan pek çok başlıkta liste oyunu ile KDV yüzde 10’dan 20’ye çıkarılmak isteniyor. Doğrudan vatandaşın cebine Mehmet Şimşek’in el atmak istediğini söylemek istiyorum. Fabrikatörle işçisi aynı vergiyi ödüyor. Çok kazanının çok, az kazananın çok vergi ödemesi lazım.

Bu kadar holding vergilerin yüzde 10’unu öderken, çiftçiler, emekçilerin yüzde 90’ını ödüyor. Bu adaletsiz düzene isyan ediyoruz, isyan.

Emekli mitingi tarihi

CHP olarak bütün emeklileri ve destekleyenleri 26 Mayıs Pazar günü Ankara’da Büyük Emekli Mitingi’ne davet ediyorum.,

Devlet Bahçeli ile görüşme

Rotasından milim sapmadan, Türkiye’nin bütün demokratlarını, sosyal demokratlar olarak kucaklıyoruz. Kimseye yüksekten bakmadan ilerliyoruz. Tüm siyasi partilerin genel başkanları ile görüşmeye devam edeceğiz. Bugün Devlet Bahçeli bizleri kabul ettiler. Onun şahsında MHP’nin tüm üyelerine teşekkür ediyoruz.

Kendisiyle gayet olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Bahçeli ile fikir alışverişi yaptık. Kendisine teşekkür ediyorum.

Erdoğan görüşmesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst görevlerinde bulunmuş, partinin envanterine girmiştir. Kayıt dışı siyasete itiraz eden anlayışımızla, görüşmeler parti meclisimiz ile paylaşılmıştır.

Sayın Bahçeli ile seçim sonuçlarını değerlendirdiğimiz, tebriklerini kabul ettiğimiz bir görüşme oldu.

Ayrıca başta Filistin meselesi olmak üzere dış politikayı görüştük.

Editör: Özlem Çimen Durmaz