Batuhan KAYA- İki günlük program kapsamında İzmir’de ziyaretler gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı’na gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a, makamında tebrik ziyaretinde bulundu. Özel, basın mensuplarından soru kabul etmediği ziyarette, açıklamalarda bulundu.

Özel, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin İzmir’de aldığı oy oranı nedeniyle özeleştiri yaptıklarını belirterek, “Seçim sadece genel başkan veya adayla gelmez. Örgüt olmadan olmaz. Örgüt, aday ve genel başkanın uyumlu olmasıyla başarı gelir. İyi adaylar ve güçlü adaylar ile seçime girdik. Adaylarımız örgüt tarafından benimsendi. İzmir'de özeleştiri yapıyoruz, oy oranını tartışıyoruz. Manisa’da yüzde 60 aldığımız yerde İzmir’in bu oy oranında kalmamız sebebiyle özeleştiri yaptık. Yetki bundan sonra Cemil Tugay ve diğer başkanlarımızda. Başkanlarımızın İzmir'in yüksek beklentilerine cevap vermesi gerekiyor” dedi.

Özel’den Menemen çıkışı: Kayyıma karşı yarıştık

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Menemen ilçesinde kayyım bir adaya karşı yarıştıklarını kaydeden Özel, “İzmir'den milletvekillerimiz burada, sizleri ziyarete geldik. Az sonra ortak toplantılar yapacağız. İstanbul ve Ankara'da Ekrem ve Mansur başkanlarımızla görüştük. Şimdi de İzmir’e geldik. İzmir'de 29 belediye aldık. Seçimden önce AK parti buraya yüksek bir önem affetti. Maddi gücü yüksek bir kampanya yaptılar. İzmir’deki bazı sosyal medya hesaplarına çok büyük bütçeler ayırdılar. Onların maddi gücüyle rekabet edecek halimiz yoktu. Bizim kampanyamızın manevi gücü yüksekti. CHP’nin amiral gemisi olmanın sorumluluğu vardı, hep beraber çalıştık ve inanmadıkları seçim sonucunu aldık. Birileri İzmir üzerinde farklı hayaller kuruyordu. 9 kadın aday gösterdik, 8’i seçildi. 12 genç aday gösterdik. İzmirliler 11'ini seçti. Kıl payı kaybeden arkadaşımız oldu gelecekte hedefine ulaşacak. Menemen’de rakip olarak devlet ve kayyım vardı. Menemenin bir sonraki belediye başkanını 1 yıl sonra ilan edeceğiz ve o günden seçimlere kadar çalışacak. Menemen’de rekor oy alacağız. Bir sonraki seçimde de 31’de 31 yapacağız” diye konuştu.

Vatandaş Türkiye’yi yönetecek kadrolara bakıyor

İzmir’i yöneten kadroların Türkiye’yi yöneteceğini, vatandaşın bu şekilde gördüğünü söyleyen Özel, “Vatandaş İzmir’deki başkanlarımıza bakarken Türkiye'yi yönetmeye hazır mı diyorlar. Bu seçimde Cemil Başkan’ın cebine bir anahtar sıkıştırdılar. O anahtar ne kasa ne de belediyenin anahtarıdır. O anahtar iktidara gelmenin anahtarıdır. Hem Cemil Başkanımızı hem de ilçe belediye başkanlarımızı önümüzdeki 4 yılda bütün gücümüzle destekleyeceğiz. SODEMSEN ve SODEM ile belediyelerimizde denetimi yürütüyoruz. Çok iyi isimler var, farklılıkları göreceksiniz. CHP baştan aşağı kurumsal bir reform geçirdi. Birkaç ay içinde daha fazla fark edilecek. Bize oy veren gençler pişman olmayacak” ifadelerini kullandı.

Gelecekte “Refah” ile ne olur bilinmez!

Belediyeler Birliği Seçimleri’nde Yeniden Refah’a da koltuk verdiklerini ve gelecekte ne olacağını bilmediğini ifade eden Özel şöyle konuştu:
“31 Mart'ta kazandığımız bir siyasi başarı var ama bir zaferden çok sorumluluk olarak görüyoruz. Kimseyi itmeden yöneteceğiz Belediyeler Birliği seçimleri çok önemli örnekler. AKP çoğunluğu sağlayıp yönetim yapıyor. Biz Belediyeler Birliği seçiminde diğer 7 partiye görev teklif ettik. Cumhur ittifakı karşımıza aday çıkardı. Biliyorsunuz Yeniden Refah şu an Cumhur İttifakında değil ve Belediyeler Birliği Seçimleri’nde yanımızda yer aldı. Gelecekte ne olur bilinmez. Biz AKP ve MHP'ye koltuk teklif ettik. AKP’liler bize oy verdi diye parti içi soruşturma açtılar. Biz bir partinin her şeyi yapmasını doğru bulmuyoruz, partimizden olmayan diğer belediyelere de destek vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra da bu yaklaşımımız devam edecek”

Muhabir: Batuhan KAYA