Artvin, Bitlis, İstanbul ve İzmir illerinde bulunan bazı alanlar 28 Haziran 2024 tarihli Resmi Gazete’de  yayınlanan 8650 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile orman sınırı dışına çıkarıldı. İzmir'de bulunan Aliağa Siteler'de bulunan bazı parseller orman sınırı dışına çıkartılan alanlardan biri.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ duruma tepki gösterdi. Özdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Artvin, Bitlis, İstanbul ve İzmir illerinde bulunan bazı alanlar 28 Haziran 2024 tarihli Resmi Gazete’de  yayınlanan 8650 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile orman sınırı dışına çıkarıldı.

İstanbul’da Beykoz ilçesinde: Bozhane, Cumhuriyet, Çayağzı/Riva, Çengeldere, Elmalı, Gümüşsuyu, Örnekköy, Tokatköy, Zerzevatçı’da bulunan alanlar orman dışına çıkarıldı.

Yeraltı ve yer üstü kaynaklarımızdan madenlerimiz yabancılara, ormanlarımız turizm alanı olarak yatırımcılarına tahsis ediliyor.
Peki, cumhurbaşkanı kararı ile orman alanı dışına çıkarılan araziler kim ya da kimlere verilecek? Ormanlar Erdoğan karar verdi diye artık orman değiller mi? Zafer Partisi kimlerin bu ormanları keserek burada inşaat yaptığını takip ediyor. Ve zamanı gelince gerekeni yapacağız.

Kaynak: Haber Merkezi