BATUHAN KAYA / İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından ‘fazlalık’ ve ‘ihtiyaç olmayan’ personel denilerek işten atılan İZDOĞA ve İZENERJİ işçilerinin mücadelesi, geçtiğimiz günlerde Tugay’ın geri adım atmasıyla neticeye kavuşmuş ve işçilerin işlerine geri döneceği açıklanmıştı.

İşçiler, alandan zaferle çıkmalarının ardından kendilerine destek veren ve süreç boyunca yanlarında olan kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirmeye başladı.

Bu kapsamda gazetemizi de ziyaret eden 25 kişilik işçi heyeti, tüm süreç boyunca kamuoyuna hakikati anlatma noktasında hassasiyet gösteren tüm İz Gazete ekibine teşekkür etti.

Sesimiz oldunuz

İşçi temsilcilerinden Ercan Karasu, tüm işçiler adına yaptığı teşekkür konuşmasında, “Gazetenizde çalışan, görünen, görünmeyen herkese tüm işçiler adına, emeğin ve emekçinin yanında durduğunuz için teşekkür ediyorum. Basının desteği bizim için çok kıymetliydi. Bazı yanlış anlaşılmalara karşı sizler bizim sesimiz oldunuz, İzmir halkını doğru bilgilendirdiniz. Bu yüzden ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

Emek mücadelesine güç kattınız

İz Gazete Yazı İşleri Müdürü Yağız Barut ise bu süreçte işçilerin gösterdiği mücadelenin tüm emekçilere örnek teşkil ettiğini ve İzmir’in emek mücadelesine anlamlı bir güç kattığını ifade etti. Yağız Barut işçilere, “Mücadeleniz İzmir’deki tüm emekçilere örnek teşkil etti. Şunu net vurgulayalım; hiç kimse size bir lütuf sunmadı, sizler mücadeleniz ve dayanışmanızla hakkınız olanı aldınız. Biz gazeteciler de bu süreçte halkı doğru bilgilendirmek adına görevimizi yaptık. Kazanan emekçiler oldu, bu yüzden de çok mutluyuz. Dileriz bugünden sonra aynı sorunlar yaşanmaz ve sizler de iş hayatınıza sorunsuz devam edersiniz.” dedi.

Muhabir: Batuhan Kaya