Semra İğtaç-Başarılı çini sanatçısı Almula İdil Kılıç ve yol arkadaşlarının hazırladığı “Türk Çini Sergisi”, İzmir Alsancak Kültür Sanat Fabrikası Arkeoloji Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir İl Kültür Müdürü Sayın Kerem Çevik tarafından açılan sergi, büyük bir ilgiyle karşılandı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Almula İdil Kılıç ve Arkeoloji Müzesi Müdürü Elif Erginer'in ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Sanat Yönetmenlerinden Ejder Orkun Kılıç, İZGÜDER Dernek Başkan Vekili Gürkan Muganlı, İzmir Resim ve Heykel Müzesi Müdürü Ayşe Caman, İzmir Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Özay Kora ve Ceyla İnmeler, kıymetli sanatçı Dr. Ufuk Alkan, ebru sanatının duayenlerinden Nuri Pınar Yıldırım ile İzmirli sanatseverler katıldı.

Sanatçı Almula İdil Kılıç, sergi hakkında şunları söyledi: “Sergide yer alan eserler geleneksel Türk çini sanatının detayları göz önünde bulundurularak sır altı tekniği ile çalışılmıştır. Desenler ve renkler aslına bağlı kalarak Kütahya ve İznik ekollerini takip ederek kullanılmıştır.” 

Açılış konuşmalarının ardından, teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle konuklar, Almula İdil Kılıç ve İzmir Yol Arkadaşları’nın bir yıl içerisinde hazırladığı geleneksel Türk çini sanatının güzel örnekleriyle baş başa kaldı. 

Sergi, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar Alsancak İzmir Kültür Sanat Fabrikası Arkeoloji Müzesi’nde ziyaret edilebilir

Muhabir: Semra İğtaç