Özgür Özel’den Kanal İstanbul projesine sert tepki: Kanal İstanbul ihanettir Özgür Özel’den Kanal İstanbul projesine sert tepki: Kanal İstanbul ihanettir

19 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyon sonrasında gözaltına alınan ve tutuklanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İstanbul'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medya üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Şahan, yıllardır üzerinde durduğu deprem gerçeğine dikkat çekti ve İstanbul'un kaybedecek tek bir günü olmadığını vurguladı.

"İstanbul’un kaybedecek tek bir günü ve saati yok"

Şahan, açıklamasında İstanbul'da yaşayan herkes için depremin en önemli gerçeği olduğunu belirterek şu ifadeleri aktardı; “Deprem, bu kentin en önemli gerçeğidir. Senelerce bunu anlattık, “Gelin, bu seferberliği birlikte yapalım” dedik. Biz şimdi içerideyiz, gerçek dışarıda ve herkes biliyor. Şu ana kadar hiçbir vatandaşımızın yaralanmamış olması en büyük tesellimiz. Buradan tüm yetkililere seslenmek boynumuzun borcu. Deprem gerçeği üzerimize üzerimize geliyor. İstanbul’un kaybedecek tek bir günü ve saati yok. Senelerdir bunun için çalışan ben ve içerideki şehir plancısı meslektaşlarım her türlü görev için yine hazırız.”

Muhabir: CEM TİBET DEMİREZER