İngiltere'deki sağlık çalışanlarına, hamileliğini "yasa dışı" şekilde sonlandırmış olabileceğinden şüphelenilen kadınları polise bildirmemeleri söylendi.
Kraliyet Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Koleji (KKHDUK), kürtajların ardında "derin travmalar" yatabileceği ve bu travmatik kadınların yargılandığı konusunda sağlık çalışanlarını uyardı.
İngiltere'de yasalara göre, hastaların verileri rızaları olmadan üçüncü kişilerle paylaşılamazken, suç teşkil eden durumlarda "kamu yararına" veriler polis ile paylaşılabiliyordu.
Kraliyet Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Koleji, "Kadınların kürtaj geçmişlerinin paylaşılması kamu yararı kapsamına girmediğinden gizli tutulması gerekiyor" açıklamasında bulundu.
İngiltere'de kürtajlar ilk 24 hafta içerisinde bir tıp doktoru tarafından gerçekleştirildiğinde yasal sayılıyor. Aksi takdirde, yasalara göre hamileliği kasten sonlandıranlar ömür boyu hapis cezasına çarptırılabiliyor. KKHDUK'un "derin travma yaşayan" savunmasız kadınların dahil olduğu kovuşturmaların sayısındaki artıştan endişe duyduğu belirtilirken, kolejin tıbbi direktörü Jonathan Lord BBC'ye şunları söyledi:
“Başlangıçta kadını korumak için tasarlanmış bir yasa, şimdi ona karşı kullanılıyor. Sağlık personelinin yasa dışı kürtaj yaptırdığından şüphelendiği kadınları bildirmesinin doğrudan bir sonucu olarak kadınların ve onların ailelerinin hayatlarını değiştirecek zararlara tanık olduk"