CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, yaptığı açıklamada, sahte alkollü içkilerin artık münferit bir olay değil, büyük bir halk sağlığı felaketi haline geldiğine dikkat çekti. Ülke genelinde sahte içki nedeniyle çok sayıda ölüm yaşandığını belirten Adem, özellikle İstanbul ve Ankara’da son 30 günde 104 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Sahte içki ölümlerinin, yasal içkiye erişim zorluğu ve yetersiz denetim politikalarının sonucunda meydana geldiğini vurguladı.

CHP’den kayyuma ilk tepki: Halkın iradesini gasp ediyorsunuz! CHP’den kayyuma ilk tepki: Halkın iradesini gasp ediyorsunuz!

Adem, tütün ve alkol denetiminin 2017'deki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değişikliğiyle Tarım ve Orman Bakanlığı'na devredilmesinin ardından bağımsız denetim mekanizmasının yok olduğunu ve bu durumun sahte içki üretiminin yayılmasına yol açtığını ifade etti. Ayrıca, sahte içki denetiminde görevli daire başkanının liyakatsiz bir atama ile görevde olduğunu belirtti.

İnsan hayatı meselesidir

Adem, sahte içki nedeniyle ölenlerin sorumlularının yargılanması gerektiğini belirterek, tütün ve alkol piyasasının tekrar bağımsız bir düzenleyici kuruma devredilmesini talep etti. Bu ihmallerin ve ölümlerin hesabının sorulacağını vurgulayan Adem, "Bu mesele bir siyasi tartışma değil, insan hayatı meselesidir" dedi.

Kaynak: ANKA