YİĞİT SÜTCÜ- Forvet transferi konusunda her gün yeni bir isim gündeme gelirken, haber bu defa Güney Amerika’dan geldi. Göztepe’nin çoğunluk hissesini elinde bulunduran Sports Republic’in bir diğer takımı Southampton, Brezilya’nın Sao Paulo’da forma giyen genç golcüsü Juan Santos Da Silva’yı kadrosuna kattı. 

Yüksek potansiyeli ile dikkat çekiyor

5 yıllık sözleşme imzalayan sambacının, İngiliz ekibinde forma bulması zor görünüyor. Kadrosunda 3 forvet bulunan İngiliz ekibinin, sezon başı kampının ardından genç forveti Göztepe’ye kiralaması bekleniyor. Sao Paulo’nun alt yapısında yetişen Juan, Brezilya’nın yüksek potansiyelli genç oyuncuları arasında gösteriliyor. 

Stadyum için hedef devre arası   

Öte yandan, Gürsel Aksel Stadyumu güney tribünlerinin koltuklarının sökülmesi ve bu yolla seyirci kapasitesinin artırılması konusunda da yeni gelişmeler yaşanıyor.  Göztepe CEO'su Kerem Ertan, TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda konuyla ilgili açıklamalar yaptı. BeinSports’a konuşan Ertan, kapasite artışı için devre arasını işaret etti.

Devre arasına yetiştirmek istiyoruz

Ertan taraftarların önemine değinerek, "Bizim en büyük itici gücümüz, arkamızdaki en büyük destek, Türkiye ortalamalarına bakıldığında Göztepe çok ayrı bir yerde. Tüm Süper Lig takımlarını dahil ettiğiniz zaman, bir alt ligde olmamıza rağmen Göztepe bu taraftar açısından beşinci sırada yer aldı. Taraftarımızı ve camiamızı daha fazla nasıl memnun edebiliriz diye bakıyoruz. Daha fazla insanı bu eğlencenin içine çekmeye çalışıyoruz. Kale arkalarının ayakta olmasının opsiyonu ile ilgili çalışmalarımız var. Ligin ikinci yarısına yetişecek bir uygulama ile 5-6 bin taraftar artışı olabilir.” İfadelerini kullandı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ