Eylül Sansür-UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2024-2025 sezonunda, ilk maçlar oynandı. İlk kez lig formatında düzenlenen turnuvada ilk maçlar 19.45 saatinde başladı. Bu kapsamda milli futbolcu Kenan Yıldız'ın da oynadığı İtalyan kulübü Juventus, Holldans ekibi PSV Eindhoven'ı evinde 3-1 mağlup etti. Maçta takımının ilk golünü atan Yıldız; hem turnuvanın bu sezonunun, hem de yeni Şampiyonlar Ligi formatının ilk golcüsü oldu. Yıldız müsabakada ayrıca 'maçın adamı' seçilerek tarihe geçti.

Dinamo Zagreb hezimete uğradı

Almanya'nn güçlü ekibi Bayern Münih, Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb ile evinde karşılaştı. Maçta ardı arkası kesilmeyen goller, Zagreb'i hezimete uğrattı. Alman ekibi Bayern Münih, sahadan 9-2'lik tarihi bir galibiyetle ayrıldı. Tecrübeli santrafor Harry Kane, maçta 4 gol attı. Kane, 4 golün 3'ünü penaltılarla buldu.

Madrid galibiyetle başladı

Şampiyonlar Ligi'nin geçen seneki şampiyonu Real Madrid, ilk maçında Alman ekibi Stuttgart ile karşılaştı. Madrid'de goller Kylian Mbappe, Endrick ve Rüdiger'den gelirken, Stuttgart'ın tek golünü ise Deniz Undav attı. Milli futbolcu Arda Güler ise, oyunun son safhalarında Rodrygo'nun yerine oyuna dahil oldu.

Dün oynanan maçların tamamında sonuçlar şu şekilde:

19.45 Young Boys - Aston Villa: 0-3
19.45 Juventus - PSV Eindhoven: 3-1
22.00 Milan - Liverpool: 1-3
22.00 Bayern Münih - Dinamo Zagreb: 9-2
22.00 Real Madrid - Stuttgart: 3-1
22.00 Sporting CP - Lille: 2-0

Muhabir: Eylül Sansür