Yiğit SÜTCÜ -Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle belediye önünde düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik şiddet ve çocuklara yönelik tacizlere karşı sert ifadeler kullandı. Yetişkin, yetkililere seslenerek, kanunlarının her vatandaşa aynı şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizdi. 

 Seferihisar Belediye Başkanlığı binası önünde gerçekleşen açıklamaya ağırılıklı olarak kadın gazeteciler ve belediye çalışanları katıldı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, kendisinin de bir kız çocuk babası olduğunu belirterek, “Artık yeter! Her gün bir kadının öldürülmesinden ve kız çocuklarının tacize uğramasından bıktık.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“Failler, gerekli cezaları almıyor“

Yetişkin, Türkiye'de kadınların ve kız çocuklarının güvenliğiyle ilgili ciddi sorunların bulunduğunu vurgulayarak, “Sokaklar güvenli değilse, çözüm kadınların evden çıkmaması değil, sokakları güvenli hale getirmektir” dedi. Ayrıca, kadınlara yönelik suç işleyen faillerin cezalandırılmadığını belirterek, yasaların etkin bir biçimde uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

“Bu şartlarda, kimse güvende değildir“

Kadınların özgürlüğü ve eşitliği sağlanmadıkça hiçbir toplumun gerçek anlamda güvenli olamayacağını ifade eden Yetişkin, “Eğer kadınlar özgür değilse, kız çocukları güvende değilse, o ülkede kimse güvende değildir” diyerek sözlerini tamamladı.

“Erkeklerden de destek bekliyoruz“

İsmail Yetişkin’in ardından kürsüye çıkan Seferihisar Belediye Meclis Üyesi Nevraz Sığın da konuyla ilgili bir konuşma yaptı. Özellikle erkek belediye çalışanlarından destek isteyen Sığın, “Bu ve buna benzer eylemlerde, erkek meslektaşlarımızın da bizlere destek vermesini özellikle istiyoruz. Kadının ve kız çocuklarının güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda, gelişmeden ve medeniyetten bahsedilemez.“ ifadelerini kullandı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ