Seferihisar Sanat Dayanışması, ülkemizde yaşanan/yaşanacak hayvan katliamına karşı edebiyatın sesini yükseltmek üzere  12-13 Ekim 2024, Cumartesi- Pazar günleri Seferihisar İmece Sokak Hayvanlarıyla Dayanışma Kitap Günleri düzenleneceğini açıkladı. 62 yazarın katılacağı etkinlik sokak hayvanları ve çocuklar için tamamen imece usulüne dayanacak. Çocuklar Kitapsız, Hayvanlar Sahipsiz Kalmasın sloganıyla düzenlenecek etkinliğin tüm gelirleri sokak hayvanlarını koruma amaçlı kullanılacak.

Seferihisar Sanat Dayanışması tarafından yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

Ülkemiz tarihinde bir ilk olarak, sokak hayvanlarının katliamı yasası onaylanarak yürürlüğe girdi. O tarihten beridir ki geçen her güne katliam haberleriyle uyanıyoruz. Topluca zehirlenen sokak hayvanlarının çığlıkları ülkeyi boydan boya aşarak yürekleri dağlıyor. Sokaklara ve çöplüklere bırakılan hayvanlarının acı inlemeleri çocuklarımızın ruhlarında derin izler bırakmaya devam ediyor.

Kuruluşunu geçtiğimiz Ağustos aynında açıklayan Seferihisar Sanat Dayanışması, 22 Eylül’de Teos Yazarlar Evi’nde yaptığı genişletilmiş toplantısında, yaşanan/yaşanacak hayvan katliamına karşı edebiyatın sesini yükseltmek üzere bir etkinlik planlamıştır. Alınan karar uyarınca 12-13 Ekim 2024, Cumartesi- Pazar günleri Seferihisar İmece Sokak Hayvanlarıyla Dayanışma Kitap Günleri düzenlenecektir.

Kitap Günleri, tıpkı insan ve doğa kıyımında olduğu gibi, can dostlarımız, sokak hayvanlarının katledilmesine karşı edebiyatın bir itirazı olarak düşünülmüştür. Etkinlik, Ege’nin bir yakasında, Teos ve Lebedos coğrafyasında kök salmış bir kültürün ardılları Seferihisar Sanat Dayanışması olarak, Seferihisar Belediyesi katkıları, Türkiye Yazarlar Sendikası ile Seferihisar Hayvan ve Doğa Dostları Derneği ‘nin işbirliği ve diğer sivil toplum kuruluşlarının desteği ile gerçekleşecektir.

İMECE Kitap Günleri boyunca, stantlarda kitaplarını imzalayacak yazarlara, sahiplenilmiş sokak hayvanları sahipleriyle birlikte eşlik edecek, etkinlik alanında Sokak Hayvanlarıyla Dayanışma Karikatür Sergisi yer alacaktır. İki gün boyunca konuk ve yerel yazarların imza, söyleşi ve panelleriyle sürecek kitap günleri, İlkay Akkaya & Geniş Merdiven ve Arjin Seven’in Sokak Hayvanlarıyla Dayanışma Konseri ile sona erecektir.

Çocuklar Kitapsız, Hayvanlar Sahipsiz Kalmasın sloganıyla düzenlenecek etkinliğin tüm gelirleri sokak hayvanlarını koruma amaçlı kullanılacaktır. Tüm ülkeden yazar ve yayınevlerini, etkinliğe katılmaya, katılamayacak olanların kitap bağışı yapmaya, her daldan sanatçıyı mümkünse kucaklarında bir hayvanla Çocuklar Kitapsız, Hayvanlar Sahipsiz Kalmasın temalı en fazla 1 dakikalık video çekerek Seferihisar Sanat Dayanışması’na göndermeye ve kendi sosyal medya hesaplarında yayımlamaya çağırıyoruz. 

Kaynak: Haber merkezi