Yiğit Sütcü-Seferihisar İzzet Gül Stadyumu, bölgede halkın spor yapabileceği tek yer olarak bölge halkı için büyük önem taşıyor. Genç yaşlı pek çok vatandaş, stadyum ve çevresinde bulunan alanda, yürüyüşten futbola kadar pek çok branşda spor yapabiliyor. Oldukça sıcak geçen yaz aylarında, vatandaşlar özellikle akşam saatlerini tercih ediyor. Ancak aydınlatmada yaşanan sıkıntı nedeniyle stad, hava karardıktan sonra kullanılamıyor. 

8 lambadan 4’ü değiştirildi

Bu durumu İlçe Spor Müdürlüğü’ne bildiren vatandaşlar, müdürlüğün çözümü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Stadyumda toplamda 8 lamba bulunan direklerde, sorunu çözmek için yalnızca dört lamba değiştirildi ve çalışır hale getirildi. 4 lambanın verdiği ışık ise sahanın sadece belli bölgelerini aydınlatıyor. 

Sporcuların karanlık ile imtihanı

Vatandaşlar ve sporcular, ışıklandırma sorununa köklü bir çözüm beklerken, geçici ve yetersiz çözümlerin stadyumun modern yapısına uygun olmadığını belirtiyor. Sporcular, akşam saatlerinde daha iyi ışıklandırma düzenlemeleri yapılmasını talep ediyor.

Alsancak Stadı’nda sorun daha büyük

İzmir’in en önemli stadlarından birisi olan Alsancak Stadı’nda da ışıklandırma arızası nedeniyle gece maçı oynanamadı. Alsancak Stadı’nda yaşanan sorun sadece tek bir maçla sınırlı değil. Tüm stadyumun elektrik sisteminin yenilenmesi gerektiği belirtiliyor. Bu sebeple Alsancak Stadı'nda Eylül ayının sonuna kadar gece maçlarının oynanamayacağı öğrenildi. Bu durum, maçlarını bu stadyumda oynayan hem Karşıyaka hem de  Altay'ı olumsuz yönde etkiliyor.

Muhabir: Yiğit Sütcü