YİĞİT SÜTCÜ - Sokak hayvanlarını beslemek adına kimi zaman çevreyi kirleten ve sağlık sorunlarına neden olabilecek uygulamalara imza atılabiliyor. Kontrolsüzce atılan yemek ve yemek artıkları, hem çevreyi kirletiyor hem de sağlık sorunları oluşturabiliyor. Bu tarz beslemeler, sadece insanların değil, sokak hayvanlarının da sağlığını tehdit ediyor. 

Hayvanseverler de tepkili

İzmir, Seferihisar’da kontrolsüz bir şekilde yapılan beslemeler sonucunda ortaya çıkan görüntü, sadece vatandaşların değil, sivil toplum örgütlerinin de tepkisini çekti. Kontrolsüz besleme yapmanın, toplumun tepkisini çekmesinin yanı sıra, sokak hayvanlarına olan tavrın da olumsuz yönde değişmesine sebep olduğu belirtildi. 

SEHAYDER uyardı

Konu ile ilgili bir açıklama da Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği’nden geldi. Dernekten yapılan açıklamada, “Bizler sokakta yaşayan hayvanlarımıza böyle bir beslemeyi reva görmüyoruz. Besleme yapmak isteyen gönüllüler mutlaka temizlik kurallarına uymalıdır. Bu, hem insanlar hem de hayvanlarımızın sağlığı için önemlidir. Besleme yaptıktan sonra bölgenin temiz bırakılması gerekir. Lütfen dikkat edelim. İyilik yapalım derken hayvanlarımıza ve temiz besleme yapan gönüllülere zarar vermeyelim.” denildi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ