Düşük maaş yüksek enflasyon emeklilerin hayatını zorlaştırmaya devam ederken, SGK da emeklilere özel bir internet sitesi açtı.

"emekliler.gov.tr" internet sitesi üzerinden emeklilere yönelik yeni hizmetlerin duyurusu yapılacak. Aynı zamanda emekliler bu site üzerinden dijital kimlik kartı oluşturup, kartın üzerindeki kod sayesinde de indirimlerden faydalanabilecek.

Kurumun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Türkiye Yüzyılı emektarlarımızın 'Emekli Dijital Kimlik Kartı' hazır. Emeklilerimize özel yapılan indirimler ve birçok fırsatlara 'https://emekliler.gov.tr' adresi üzerinden erişebilirsiniz." ifadeleri kullanıldı.


Video ile anlatılıyor

Öte yandan internet sitesinde emeklilerin nasıl dijital kimlik kartı çıkartacağı bir video ile anlatılıyor. Emekliler oluşturulduktan sonra PDF çıktısı alınacak ve kimlik kartı üzerinde bulunan QR kod sayesinde indirimlerden faydalanabilecek.


Emekli danışman uygulaması

Aynı zamanda emeklilere danışman uygulaması hizmeti de veriliyor. Emekliler Alo 170 Çalışma Hayatı İletişim Merkezi'in arayarak, kendilerine özel danışmana sorularını sorabiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi