Son zamanlarda artan kadın ve çocuk cinayetlerine karşı Sığacık'ta, anlamlı bir protesto düzenlendi. Etkinliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri ve çeşitli siyasi parti üyeleri katıldı. Eylem, Sığacık Kaleiçi'nde başlayarak teknelerle denizde devam etti. Sığacık Kaleiçi önünde düzenlenen protestoda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, konuyla ilgili  sert mesajlar verdi.

Yetişkin, “Ne yazık ki her gün bir kadın cinayeti haberiyle uyanıyoruz. Ben buradan hem bir baba olarak hem de topluma karşı sorumluluğu olan bir siyasetçi olarak sesleniyorum. Artık yeter, Her gün bir kadının öldürülmesini, bir kız çocuğunun tacize uğramasını görmekten bıktık. Bu, ülkemizin en büyük ayıbıdır."

”Mücadelemizi sürdüreceğiz”

"Hala utanmadan kadınlara ‘dikkat edin’, kız çocuklarınıza ‘evden çıkmasın’ diyorsunuz. Öncelikle yasaları uygulayın! 50-60 suç kaydı olan katillere ve tacizcilere gereken cezaları verin. Sokaklar güvenli değilse, çözüm kadınların evde kalması değildir. Sokakları güvenli hale getirmek zorundasınız. Bir kez daha vurgulamak isterim: Tüm kadınlar ve kız çocukları özgür, eşit ve güvende olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. 

”Sabrımız tükendi”

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ise konuyla ilgili kaybedilen her dakikanın önemini vurguladı. Gökçen, ”Her dakika her saniye çok önemli, artık sabrımız kalmadı. Bir kadının daha bir çocuğun daha tacize uğramayacağı bir ortam yaratılmalı. Bu iktidar politikaları ile bu mümkün değil. Bu zihniyet ve yapının değişmesi lazım.” Şeklinde konuştu. Eylemciler, konuşmaların ardından teknelerle Sığacık’ta farkındalık yaratmak adına bir gezi düzenledi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ